Nieuws

LJC Havelterberg 29-04

ljc havelterberg podium 1Afgelopen weekend was Havelte aan de beurt voor de organisatie van de LJC wedstrijd. Veel Havelter jeugd, die normaal niet voor het klassement fietsen, was van de partij.
In totaal deden 17 jeugdleden mee op zaterdag. Het was bekend terrein maar toch wederom een heel andere route, maar uiteraard zaten de kogelvanger en het wortelpad er weer in.
Jurre Mansier beet het spits af met zijn start in categorie 1. Hij finishte als 14e en ontving de aanmoedigingsprijs. In categorie 3 zijn de zusjes Yvette en Inge Vermeer geëindigd op de 26e en 28ste plek. Lars Smit en Marcel Bakker werden in categorie 4 resp. 15 en 30ste, ook Lars kwam op het podium voor de aanmoedigingsprijs.jurre op het podium

Na de pauze maakten de wolken steeds meer plaats voor de zon en werd het uiteindelijk heerlijk weer voor de rest van de dag. Fijn voor de organisatie, de toeschouwers en voor de vrijwilligers !

Het parcours was door de categorieën 's ochtends mooi aangereden. Categorie 5 had een prima start. Na 3 rondes fietsen eindigden daar Lars Bosma, Damian Jonkers en Gaby Vermeer op de plekken 25, 34 en 43. In categorie 6 deden maar liefst 6 Havelters mee! De 2 meiden Isa Boverhof en Jalien Timmerman eindigden als 7e en 10e meisje, en bij de jongens zorgde Bart Kortleve op de finishstreep voor de overwinning! Xander Drogt pakte de 18e plek en Arjen Bakker en Sam Borst behaalden de 36e en 39e plaats. In categorie 7 was het de beurt voor Brian de Vries, Justin van Heuzen en Ruben Kortleve. Brian eindigde als 11e en Justin eindigde net voor Ruben op de 24e plaats.

De zondag erna werd de Koningscup verreden. Al vanaf 9.15 werd er in verschillende categorieën gestart. Rond 12 u klonk het startsein voor de Nieuwelingen waarin namens Havelte Daphne de Vries en Tom Pool meededen. Ditmaal was het "crossbaantje" opgenomen in het parcours wat het geheel nog een tikkeltje zwaarder maakte . Daphne pakte uiteindelijke 3e plaats bij de nieuwelingen meiden, en Tom werd 37e in het veld van 56 deelnemers nieuwelingen jongens.ljc havelterberg podium 2

We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend met heerlijk weer (soms veel wind), veel enthousiaste mensen en gezellig publiek. Alle deelnemers gefeliciteerd en vooral ook dank voor de organisatie!

Klik hier voor meer foto's van de zaterdag.

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • za 6 april start zomerseizoen zaterdagmiddag jeugd
  • za 27 april Rabobank...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu