Nieuws

LJC Appelscha 2017

appelscha 2017Na een sportieve (of juist heel relaxte) vakantie was 2 september weer de eerste LJC wedstrijd. De parcours bouwers hadden er alles aan gedaan er een uitdagende ronde van te maken met een aantal korte stevige klimmetjes, veel draaien en keren en een aantal boomstammen waar men overheen diende te springen, kortom een technisch rondje, wel redelijk veel single track waardoor het inhalen niet altijd even makkelijk verliep. Lars Smit (cat 4) deed de aftrap namens Havelte en hij had een mooie start. Misschien dat de trainingsronde in Hoefalize hier aan bijgedragen heeft?! Na een kleine terugval in de wedstrijd herpakte hij zijn ritme en eindigde op een nette 14e plek.
Bart Kortleve (cat 6) had eveneens een mooie start maar helaas door een onverwachte manoeuvre van een medefietser belandde hij tijdens de race naast het parcours. Na zichzelf weer op het parcours gelezen te hebben heeft hij zijn best gedaan om weer naar de kop van de wedstijd te rijden, hij is toen nog knap van een 15e plek naar uiteindelijk de 6e plek voor de einduitslag gereden. Ook bij Xander Drogt zat niet alles mee. Goede start, maar in de laatste ronde, én net na een mooie inhaalactie, ging zijn ketting eraf... Hij heeft nog geknokt tot het einde maar kon de plek niet meer terugpakken en finishte uiteindelijk toch nog op een mooie 21 ste plek.
Isa Boverhof had een redelijke start maar kwam terecht in de fuik die bij de eerste bocht ontstond. Na zich daaraan ontworsteld te hebben heeft ze een mooie race gereden en is geëindigd als 7e bij de meiden.
Ruben Kortleve was de enige Havelter deze keer in categorie 7. Ook hij had last van de opstopping na de start maar kwam daarna ook weer in het wedstrijdritme en pakte een mooie 17e plek.

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu