Nieuws

ABE’s Parel van Drenthe; 525 MTB ers genieten van de mooie natuur.

parel 2017 webDe negentiende AH ABE Parel van Drenthe MTB toertocht heeft zaterdag 525 fietsers een plezierige dag bezorgd. De weersgoden waren namelijk de fietsers goed gezind en het was heerlijk fietsweer, droog, niet koud en geen wind. Een prachtige herfstdag.

De MTB vereniging Havelte had een mooie tocht uitgezet. Jans BruggingDe route planners, waarbij Jans Bruggink voor de dertigste keer de route had uitgezet, hadden eerst de omgeving Havelte West (Darp/Havelterberg) in de aanbieding en dat brengt een mooie afwisselende route. De beklimmingen nabij de wachttoren op de site en de route in het binnengebied van defensie zijn heel uitdagend en zwaar. De tocht kende twee mogelijkheden (25/45) en bijna 75% van de fietsers reden de 45 kilometer. Het tweede gedeelte was Havelte Oost en Holtinge/Uffelte.

Kinderen tot 16 jaar deden gratis mee en daarvan maakte ruim 50 kids gebruik. De organisatie had met hulp van Abe Brouwer nieuwe hesjes aangeschaft en daarmee beter herkenbaar te zijn voor de deelnemers. Zeker een pluspunt bij zo'n drukte.

De verzorging was uitstekend geregeld met veel verschillende producten en heerlijk drinken. De EHBO-ers hadden een rustige ochtend. Op enkele rijders na, die helaas moeder aarde opzochten, bleef alle schade beperkt.

Na afloop bleef het nog lang gezellig op het terras van het vakantiepark. Volgend jaar is de 20e AH ABE tocht op zaterdag 13 oktober 2018. Klik hier voor meer foto's

per

Sponsoren

sponsoren-mrt02017

Kalender

  •  zo 3 maart wintercompetitie Steenwijk
  • wo 13 maart voorjaarsledenvergadering
  • zaterdag in maart groot...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu