Nieuws

Nijeveen kleurt rood, verslag

kuilbultAfgelopen zaterdag was de Snerttocht voor de jeugd in Nijeveen; Nijeveen kleurt rood. Onder de middag was er nog een dikke bui en toen kregen we droog weer. Gelukkig. Want het was wel fris en niet teveel wind.

Een kleine 50 jeugdleden verzamelden zich bij de IJs- Skeelervereniging in Nijeveen. Een leuke baan met een bak water er naast. De jongste kinderen bleven op de baan en in de omgeving. Ook zij kregen het voor elkaar om vies te worden.

De oudere jeugd zorgde er voor dat ze zo gauw mogelijk het buitengebied in konden trekken. Zij hebben nadien nog enkele rondjes op de baan gefietst.

De snerttocht ging over modderige zandpaden, een boswal, weg, kavelpad, weiland, melkveestal, tussen de kuilbulten door, het koepad op (rubber, dus glad) en het grasland in.

baan nijeveenNog een stukje weg. Kregen ze ook nog maisland. Het eerste perceel was goed te doen. Groep 4/5 koos de route met de meeste weerstand! Nog een maisperceel en die was slecht!

Groep 3 was slimmer en ging bij het kanaal linksaf. Stukje aardappelland en mais, de weg weer op en zo snel mogelijk naar de warme kantine aan de snert.

Nadat groep 4/5 ook flink geploeterd had, hadden ze de snert verdient. Groep 2 heeft de maispercelen niet gedaan. Maar wel door de stal gefietst en al met al ook een mooie tippel gemaakt.

We kijken terug op een geslaagde jeugdactiviteit. Dank aan een ieder die op wat voor manier zijn medewerking heeft verleend. Alle foto's vind je hier.

Sponsoren

sponsoren-mrt02017

Kalender

  •  zo 3 maart wintercompetitie Steenwijk
  • wo 13 maart voorjaarsledenvergadering
  • zaterdag in maart groot...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu