Nieuws

Berlicum 2018

sneeuw 3Afgelopen weekend 17/18 maart stond MTB VH/Havelte aan een zeer frisse start van het MTB seizoen. De jeugd had de week ervoor al haar eerste LJC wedstrijd in Oldebroek gereden.
 De wedstrijden van afgelopen weekend vonden plaats in Berlicum maar onder ijzige omstandigheden... Blijkbaar was Koning Winter nog niet vertrokken..!
 unnamedNadat de jeugd tijdens het infietsen de eerste sporen in de sneeuw mocht zetten verscheen Jens Smit aan de start voor categorie 1. Hij reed een prima wedstrijd en eindigde als 4e jongen.
 Voor categorie 4 reden de jongste dames Vermeer, Yvette en Inge, hun wedstrijd. Zij eindigden op resp. een 5e en 8ste plaats. Lars Smit startte vanuit de achterhoede (als gevolg van een slechte loting) en eindigde op de 33ste plaats.
In categorie 6 werd Gaby Vermeer 12e van de meiden. Bart Kortleve moest helaas zijn wedstrijd in categorie 7 helaas verstek laten gaan ivm een gipsen hand.
 Op de zondag was de eerste NL Cup wedstrijd, eveneens in Berlicum. Bij de amateurs reden Hylke Heijs, Erik Bulsink en Ramon Eikelboom. Ook hier gestart na een loting die niet voor iedereen even gunstig uitpakte. unnamed 1Hielke en Ramon pakte nog een resp16e en 18e plek, Erik zat daar verder achter. Sander van Gelder is vanuit de laatste startrij nog naar een 23ste plek gefietst.
 Voor het eerst uitkomend als eerstejaars nieuweling verschenen aan de start Ruben Kortleve, Justin van Heuzen en Corne Vermeer. Justin had een hele mooie start moest zich helaas wat laten terugzakken. Corné pakte de kans om Justin voorbij te fietsen beiden eindigden resp 34 en 36. Ruben had wat opstartproblemen (loting en dwarsliggers), maar maakte dit in de loop van de wedstrijd wedstrijd weer goed (25). Yvar Kortleve kwam uit als eerstejaars junior. Startte vanuit het midden van het veld en reed naar een mooie 17e plek.
 Dennis Koster en Ruud Bosscha reden niet mee in Berlicum, maar deden mee aan de 200 km Dutch Maters in Overijssel. Zij kwamen binnen op resp. plaats 18 en 37.
 5Enorm goede prestaties van iedereen, zeker gezien de kou. En dat niet alleen van de fietsers maar ook van het publiek en vooral van de coach, die niet alleen klaarstond voor iedereen maar ook zelf deelnam bij de fun. TOP Arnoud!

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu