Nieuws

20e AH Abe Parel van Drenthe MTB toertocht

parel 2018Zaterdag 13 oktober a.s. start 's morgens om 9.00 uur op Vakantiepark Mooi Oavelt in Havelte "De 20 ste AH ABE Parel van Drenthe MTB toertocht".

In 2017 deden ruim 500 deelnemers mee. Ook dit jaar is met medewerking van Defensie, Staatsbosbeheer, particuliere grondeigenaren, de gemeente Westerveld en Natuurmonumenten, een toertocht uitgezet in de schitterende omgeving van Havelte. De afstanden zijn plusminus 25 of 45 kilometer.

De eerste lus wordt uitgelegd in het gebied Havelte Oost. U komt langs de uitgestrekte heidevelden, genieput, schaapskooi, de grafheuvels en de historische gronden van het Holtingerzand. Het is een genot om in Havelte te fietsen. Er zijn twee pauze plekken gemaakt dus ook voldoende tijd voor vertier.

Er kan vanaf 9.00 tot 10.30 uur gestart worden in de kantine van Vakantiepark Mooi Oavelt aan de Ruiterweg (rotonde). De bezoekers worden via borden en parkeerwachters naar de parkeerplaatsen geleid die nabij de Schaapskooi liggen.

Deelname € 5,00 en voor NFTU leden € 4,00. Jongeren tot 16 jaar onder begeleiding gratis. Onderweg wordt u prima verzorgd door Abe Brouwer uit Havelte met o.a. een heerlijk stukjes fruit, verschillende drankjes en een krentenbol. Natuurlijk is de EHBO Havelte met 4 mensen aanwezig voor noodgevallen.

hamburgerAls MTB vereniging Havelte fietsen we 20 jaar rond en daarom wordt er tijdens de jaarlijkse AH ABE de Parel van Drenthe getrakteerd. Naast al het lekkers tijdens de tocht (fruit, drinken, koek, etc.) worden na afloop van de fietstocht iedereen getrakteerd op een broodje Hamburger! Samen met de sponsor ABE Brouwer krijgt iedereen een heerlijk broodje bij Camping Mooi Oavelte. Ter plekke worden de hamburgers gebakken, met uien en saus voorzien. Smullen maar! Hiermee willen we iedereen verwennen en we hopen dat er veel fietsers komen.

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • za 6 april start zomerseizoen zaterdagmiddag jeugd
  • za 27 april Rabobank...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu