Nieuws

623 deelnemers aan de AH ABE de Parel van Drenthetocht in Havelte.

heide webOnder werkelijk ideale omstandigheden hebben ruim 620 fietsers zich zaterdag vermaakt met de 20ste AH ABE de Parel van Drenthe MTB toertocht. Nog nooit was het zo warm op de tweede zaterdag in oktober. Omdat het parcours er fantastisch bijlag en het zonnetje er vroeg bij was, werd er flink gezweet in de bossen van Holtinge, Havelte Oost en West en het Waterwingebied Havelterberg.

bossen webDe route wordt ieder jaar aangepast en dit jaar was de Havelter Schaapskooi het draai- en middelpunt. Nieuw was het feit, dat de verkeersregelaars allemaal gediplomeerde mensen zijn geworden die bevoegd zijn het verkeer te regelen. De deelnemers waren prima te spreken over de route, de mooie natuur en de enorme afwisseling in de route. Ook de vrijwilligers kregen een pluim. Havelte heeft alles te bieden voor een gevarieerde MTB-tocht. Als extraatje was er voor iedere deelnemer na afloop een heerlijke hamburger die werden gebakken door Ab Smeding en Ineke Heinhuis-Joosten. Ze hadden het na afloop veel drukker dan de EHBO die een rustige dag had.Ab en Ineke bakken hamburgers web

Alles verliep vlekkeloos op één ding na. Helaas worden er altijd bordjes verhangen en zijn de route uitzetters 's morgens weer in de weer om alles te repareren. Dat is jammer en vervelend omdat de organisatie altijd alles keurig opruimt en geen sporen achterlaat. Geef iedereen de ruimte om kort een mooie tocht te fietsen. Drenthe is de fiets provincie bij uitstek! Laat dan de spullen hangen.

Ook verdiend de familie Rudie en Gerrie Elting een groot compliment. Belangeloos stellen ze hun accommodatie beschikbaar en zijn ze zeer gastvrij. inschrijving webJe hebt er zo maar 600 gasten bij en dat is op een mooie oktoberdag maar mooi meegenomen.

In 2019 wordt de AH ABE de Pareltocht gehouden op zaterdag 12 oktober.

 

Meer foto's vind je hierroute uitzetten web

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • za 6 april start zomerseizoen zaterdagmiddag jeugd
  • za 27 april Rabobank...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu