Nieuws

Mountainbikers strijden op de Havelterberg

Afgelopen zondag werd de eerste wedstrijd verreden van de wintercompetitie georganiseerd door Mountainbikevereniging Havelte en Stichting Steenwijk 2000. Ondanks het herfstachtige weer kwamen er toch ruim 120 deelnemers naar de Havelterberg, waar parcours ontwerper Peter Beijne weer een uitdagend rondje had bedacht. Als eerste mocht de jeugd aantreden. Er was hierbij een hele groep renners uit Twente aangevuld met jongens en meisjes uit heel noord Nederland, die de strijd aan zijn gegaan met de lokale favorieten.
Rond 12.00 was het de beurt aan de jeugd vanaf 15 jaar en de senioren. Tijdens deze wedstrijd werd tevens het clubkampioenschap van Mountainbikevereniging Havelte 2018 gehouden, dat wegens een overbezette agenda nog geen doorgang heeft kunnen vinden. Michiel van Goor mag zich het komende jaar de beste van Havelte noemen. De eindoverwinning in de totale race ging met grote overmacht naar Erik Groen (voormalig lid van de organiserende vereniging) momenteel woonachtig in Apeldoorn en uitkomende voor Stappenbelt-Specialized mountainbike team.
De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. De volgende wedstrijd is op 3 februari op de flanken van de Woldberg bij Steenwijk, waar ongetwijfeld weer een leuk parcours zal worden gebouwd door de plaatselijke vrijwilligers. Daarna keren we op 17 februari terug op de Havelterberg en de finale is dan weer op de Woldberg. Mocht je nog aan en van de wedstrijden mee willen doen dan kun je je tot en met vrijdag 1 februari aanmelden op wedstrijd@mtbhavelte.

 

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu