Nieuws

Wedstrijdverslag Woldberg 3 februari 2019

Vandaag de tweede wedstrijd van de wintercompetitie, deze keer op de Woldberg.

Onder bijzonder goede weersomstandigheden zijn er veel sportievelingen vroeg uit de veren gekomen.

 

Voor de jeugd t/m 10 jaar is de start om 10 uur. Na lekker te hebben in gefietst staan er zo'n kleine 25 rijders aan de start. Het parcours, dat mede door Lars is uitgezet, ligt er goed bij. Veel technische stukken, maar ook flinke klimmetjes moeten er genomen worden. Alle rijders doen erg hun best, gaan de strijd aan met hun voorligger en proberen in te halen waar het kan. Na ongeveer 20 minuten klinkt de bel voor het laatste rondje. Met bijna 2 minuten voorsprong komt Thijs van den Berg als eerste over de finish.

 

Dan is het de beurt aan de categorieën 11/12 jaar en 13/14 jaar. Ook hier een super mooie opkomst. Het parcours wordt wat uitgebreid en zo ontstaat er ook nu weer een afwisselend geheel. Na het start schot van Wolter gaan de rijders er als een speer vandoor. Al snel ligt het deelnemersveld uit elkaar en is het voor het publiek een mooie wedstrijd om naar te kijken. Na ruim 30 minuten klinkt ook hier de bel voor de laatste ronde en voor sommige rijders klinkt dit als muziek in de oren, ze zijn blij dat ze er zijn. Om half twaalf delen Wolter en Bernhard de prijzen uit voor de jeugd categorieën.

 

Ondertussen zijn er weer heel wat deelnemers aan het inrijden om vervolgens om 12 uur te starten voor een 60 minuten durende wedstrijd. Er starten nu ook weer een aantal verschillende categorieën tegelijk en ik denk dat er wel zo'n kleine 70 rijders klaar staan. Nadat Wolter alle rijders heeft opgenoemd en iedereen zo zijn positie heeft ingenomen, klinkt het startschot voor de licentie houders 18+ als eerste. Vervolgens kunnen ook kort daarna de andere categorieën laten zien wat ze kunnen. Deze groepen fietsen al behoorlijk wat harder dan de jeugd en het is mooi om te zien hoe ze het parcours afleggen. Boven op de Woldberg kun je de rijders van verschillende kanten volgen en het is een super mooie plek voor de toeschouwers om de rijders aan te moedigen, dit was dan ook goed te horen. Voor mij is het na enige tijd ook niet zo goed meer te volgen wie er voorop ligt en in welke categorie die dan rijdt. Maar doordat alle rijders met een transponder rijden kunnen ze van de organisatie alles keurig bij houden. Na een uur klinkt de bel en gaan de deelnemers voor hun laatste rondje van deze wedstrijd.

 

Naar mijn idee hebben alle deelnemers enorm genoten van deze mooie dag , ik in ieder geval wel. De volledige uitslag staat ook op de website. De volgende wedstrijd is op zondag 17 februari in Havelte.

Ria

DSC06585

DSC06587

DSC06589

DSC06591

DSC06592

 

 

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu