Nieuws

Rabo LJC Havelte - 27 april

DSC08023Op 27 en 28 april werd rondom de voormalige Amerikaanse basis bij Havelterberg de jaarlijkse, landelijke wedstrijd van Mtb vereniging Havelte e.o. gehouden. Maar voor het zover was, moest er eerst hard worden gewerkt. Wegens "groot onderhoud" was het bos namelijk flink over de kop gehaald. Daarom moesten er op het laatste moment nog veel takken worden verwijderd en paden worden hersteld. Dankzij de vele vrijwilligers kon er toch weer een mooie route worden gepresenteerd.

 

Door de droogte van de afgelopen weken dreigde de wedstrijd te verzanden in een mul-zand-race. Gelukkig vielen er nog een paar flinke buien, waardoor het parcours er tijdens de race prachtig bij lag.

 

Zaterdag was de jeugd aan de beurt. Van heinde en ver kwamen de landelijke toppers naar Havelterberg voor de LJC. Er crosten heel wat rood-wit-blauwe kampioenstruitjes over de pas herstelde paden. En daartussen reden natuurlijk ook veel thuisrijders in het rood met zwart. Onder luide aanmoediging van het toegestroomde publiek en hun trainers en begeleiders (trots gekleed in gloednieuwe, modieuze, rood-zwarte clubjacks) scheurden zij door het bos en knokten zij zich naar een mooie klassering (https://www.knwu.nl/mountainbiken/evenement/113909). Eén van hen was Thomas van Emst (cat. 5). Hij vond het een leuke en uitdagende wedstrijd. Van tevoren was hij wel een beetje bang voor de "drop off", maar na één keer oefenen tijdens de verkenning, vloog hij erover alsof het niets was. Net als de meeste andere jeugdige crossers. Bij het passeren van de finish kregen alle deelnemers een herinneringsmedaille aan een oranje lintje, want het was immers koningsdag. De wedstrijd was (zoals gebruikelijk) goed georganiseerd en het was (ondanks de regen) een geslaagde dag.

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 24 mei - sluitingsdag webshop voor...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu