Nieuws

Rabo jeugddag 2019

IMG 4041

 

Afgelopen zaterdag, 21 september, was er de mogelijkheid voor de jeugd om kennis te maken met een mountainbike tijdens de Rabobank jeugddag. Een jaarlijks terugkerend evenement wat georganiseerd wordt door de vrijwilligers van mountainbike vereniging Havelte en omstreken.

 

Op deze dag kunnen kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar, op een leuke wijze kennis maken met de mountainbike. Ze krijgen training en begeleiding van de trainers en begeleiders van de vereniging. Uit alle windhoeken rond om Havelte kwamen er ouders met hun kroost naar het terrein van de voormalige Amerikaanse legerbasis. Ouders konden de kinderen van te voren inschrijven via de website.

 

Zaterdag rond de klok van 10.00 uur kwamen de eerste deelnemers naar de mountainbike-zone, waar ze zich konden melden. Na een woordje van de voorzitter en een groepsfoto was het moment daar, de start van een dagvullend programma. De kinderen maakten kennis met hun trainers en begeleiders voor de hele dag. De kinderen leerden dat fietsen op een mountainbike niet alleen maar hard rijden is, maar dat er ook een stuk techniek bij komt kijken. Van slakken-race tot spint, van slalom tot over een wip-wap, alle aspecten kwamen aan bod, schakelen, remmen, fiets-controle, kijk-techniek.

 

De 67 kinderen die zich opgegeven hadden, hebben een prachtige dag gehad. Gelukkig speelde de zon ook een mooie rol op deze dag, wat het erg aangenaam maakte voor de ouders om te blijven kijken en er misschien stiekem van op te steken. De dag werd afgesloten met een wedstrijdje, de groepen werden op leeftijd verdeeld. Aan het eind was er een 'prijsje' voor iedereen, een leuke goodiebag. Iedereen is een winnaar.
MTB Havelte, de organisatie.

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

 

  • di 15 september - sluitingsdag

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu