Nieuws

Wintertraining donderdagavond jeugd

IMG-20191031-WA0014

Training donderdag 24-10-2019

 

De eerste avond training voor sportklasse vond afgelopen donderdag plaats, het was mooi weer met een aangename temperatuur van 20 graden. Er was dan ook een mooie opkomst van negen man.
We zijn begonnen met het verkennen van de trainingsronde. Een lange ronde, want we gaan een duur training doen. Na de verkenningsronde wordt de groep in tweeën opgedeeld, zodat er op gelijk niveau getraind kan worden. Nog een stukje uitleg over de training en de eerste groep vertrekt, kort daarna rijdt de tweede groep ook weg.

 

Na de eerste twee ronden een korte stop om te werken aan de core-stability, we gaan drie sets van 10 squads doen met 60 seconden rust tussen de sets. Ik doe oefeningen met de eerste groep en Sander met de tweede, zodat er goed gelet kan worden op de techniek. Nu drie ronden fietsen en daarna weer verder met de oefeningen. We gaan verder met de squads, nu drie sets van 15.

Na deze oefening besluiten Sander en ik om mee te fietsen met de groepen, het werd toch een beetje fris. En zo kunnen we gelijk het kop over kop rijden oefenen met de jeugd, dit ging na een rondje oefenen erg goed. Na vier ronden is het tijd voor de volgende oefening opdrukken, drie maal tien push ups. Het is alweer 20:00, voor de jongste jeugd is de training afgelopen en de oudere jeugd mag nog 30 min door. Nog vijf ronden rijden, daarna gaan we de buikspieren trainen. Tot slot nog een rondje uitfietsen en de laatste gaan ook weer naar huis toe. Het was een geslaagde eerst training, op naar de volgende!

 

Groeten Xander

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

 

  • di 15 september - sluitingsdag

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu