Nieuws

De pen van.... Florus

Florus klein

De pen van...


Wat is je naam: Florus (Jaja met een U) van Emst
Hoe oud ben je: 41
Wat is je woonplaats: Steenwijk
Wat doe je in het dagelijkse leven: gerechtssecretaris bij de rechtbank in Zwolle
Heb je nog andere hobby's behalve atb'en: wielrennen, wandelen, lezen en (rock)muziek luisteren
Zijn er meer familieleden die atb'en: jazeker, mijn zoon Thomas van 12 bij de Sportklasse
Wat is je lievelingseten: pizza
Wat eet je voor je gaat fietsen: Dat kan van alles zijn. Een interessantere vraag is: "Hoe eet je voor je gaat fietsen." Dat is namelijk elke zaterdag rond 13:00 uur hetzelfde! Namelijk erg gehaast, met mijn fietsbroek al aan, mijn shirt over mijn hoofd, ondertussen de bidons vullend en tegen Thomas roepend dat hij moet opschieten ...
Heb je een ochtendhumeur: Dat kun je misschien beter aan Thomas (en mijn vrouw en Thomas' tweelingzus vragen). Ik vind van niet, maar ik vrees dat zij daar anders over denken ...
Wat vind je het leukste aan atb'en: Samen met Thomas fietsen. En natuurlijk training geven aan de bikkels van groep 2! Of ik nu een ochtendhumeur heb of niet en of we nu weer heel hard moesten fietsen om op tijd te komen of niet, als ik eenmaal de parkeerplaats bij de Vlindertuin opfiets en al die blije fietsertjes zie, ben ik op slag vrolijk.
Met welke bekende atb'er zou je wel eens een rondje willen fietsen: Ik denk niet dat ik dat Mathieu moet aandoen ...
Op welke leeftijd ben je begonnen met fietsen: Op de gewone fiets als peuter, op de racefiets als middelbare scholier en op de atb ruim een jaar voordat Thomas en zijn zus werden geboren.
Hoelang ben je al actief binnen de vereniging: Sinds Thomas 5,5 jaar geleden begon met atb'en kom ik wekelijks naar de zaterdagmiddagtrainingen. Ongeveer 3,5 jaar geleden ben ik begonnen als begeleider/achterfietser van groep 2. Dat liep alleen wat anders dan gepland. Na een half jaar kondigde de trainer van groep 2 aan dat hij aan het einde van het seizoen zou stoppen. Kort daarna scheurde zijn achillespees af en ging hij dus vervroegd "met pensioen". En toen stond deze enthousiaste vader dus opeens voor de groep in plaats van erachter. Dat was best even wennen; vooral omdat ik zelf geen "echte" atb-er ben. Maar het duurde niet lang voordat ik zelf de leuke plekjes, geschikte rondjes en mooie hellinkjes wist te vinden. En nu ben ik dus al bijna 3 jaar trainer van groep 2 en begeleid ik wekelijks een groepje van ongeveer 10 kinderen door de bossen en velden rond Havelte. Samen met de andere trainers en begeleiders probeer ik ze de basisvaardigheden van het atb-en aan te leren. Ook hoop ik mijn enthousiasme op de kinderen over te brengen. Of brengen zij hun enthousiasme juist op mij over ...?
Welke groep geef je training/begeleiding: groep 2
Welke functie heb je binnen de vereniging: jeugdtrainer
Wat is je mooiste ervaring: Elke zaterdag met een groepje enthousiaste koters door de bossen crossen.
Ben je wel eens gevallen: geen commentaar (vraag dat maar aan die enthousiaste koters, die hebben daar een beter geheugen voor dan ik ....)
Doe je ook mee aan wedstrijden: ik ben dol op de slakkenrace
Hoeveel keer per week fiets je: 's zomers 2-3x en 's winters 1-2x
Waar zijn de mooiste routes: rond Havelte natuurlijk! (hoewel er bijvoorbeeld in Appelscha en op de Veluwe ook best aardige liggen)

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

 

  • di 15 september - sluitingsdag

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu