Nieuws

Mountainbikewedstrijden op de Havelterberg in gevaar

Mountainbikewedstrijden op de Havelterberg in gevaar

 

Vanmiddag hebben we met een groep enthousiaste vrijwilligers weer een uitdagend rondje uitgezet op de Havelterberg voor de finale van de wintercompetitie.
We zijn echter erg geschrokken van wat we rond het hoogste punt zijn tegengekomen. Paden die op last van defensie waren dichtgegooid met takken zijn de afgelopen week weer opengemaakt, er zijn naast de halfpipe 3 nieuwe afdalingen gecreëerd, waarbij geëindigd is midden tussen de onlangs nieuw aangeplante boompjes. Dit alles terwijl we net van de medewerkers van defensie hebben gehoord dat ze het zat zijn dat er steeds meer nieuwe paden ontstaan en dichtgegooide paden worden opengemaakt.


Er is al aangegeven dat, als het op deze manier doorgaat, ons geen vergunningen meer worden verleend voor evenementen en dat ook de vaste route ter discussie staat. We willen dan ook in overleg met defensie kijken welke stappen er kunnen worden ondernomen om deze praktijken een halt toe te roepen.


Binnen de vereniging zijn alle trainers op de hoogte gebracht van de eisen van defensie, maar ik wil ook andere groepen die hier trainen vragen zich aan de bestaande paden te houden, anders kan de finale wintercompetitie wel eens de laatste wedstrijd op de Havelterberg zijn.


Namens het bestuur van mountainbikevereniging Havelte

Wolter Bosscha
Voorzitter

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

 

  • di 15 september - sluitingsdag

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu