Nieuws

Trainingsweekend met de licentierijders van MTB Havelte

 

Vrijdag 28 februari was het dan eindelijk zo ver.


Met een groep van 14 renners vertrokken wij richting Limburg om daar de laatste voorbereidingen te treffen voor de start van het nieuwe mountainbike wedstrijd seizoen.
Nadat iedereen voorzien was van een slaapplek in de vakantieboerderij Bruisterbosch in Sint Geertruid, gingen we eerst met z'n allen aan tafel waar de macaroni klaar stond, de meesten hadden wel trek na de lange reis.

Nadat de buiken gevuld waren en iedereen goed geholpen had om de boel weer netjes op te ruimen werd het tijd voor een het informatieve gedeelte van het weekend.
De renners werden aan de hand van een PowerPoint presentaties bijgepraat over het rijden met een hartslagmeter en een gedeelte over trainingsleer. Welke gegevens kun je met een hartslagmeter zien tijdens en na een wedstrijd of training. Wat kun je hieruit opmaken en hoe kun je dit gebruiken om nog effectiever te kunnen trainen. Dat is in het kort de invulling van de avond.

Zaterdagochtend ging op tijd de wekker, bijna iedereen lukte het om om 8 uur in fietskleding aan de ontbijttafel te zitten. Een enkeling had wat problemen met dit tijdstip, maar dat was op zich niet verwonderlijk. Meestal lukt het diegene op zondagochtend ook niet om op tijd te komen en dat is dan pas om 9:30.
Na een stevig ontbijt vertrok was de groep klaar om de heuvels van Limburg in te trekken.
Bij de eerste oefening konden ze meteen kennis maken met de heuvels van Limburg.
"De beentjes op spanning".
Tijdens de training reden we langs de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten.
Deze is ontstaan als gevolg van de tweede wereldoorlog. Hier konden we dan ook niet zomaar voorbij rijden en we hebben dan ook een kort bezoek gebracht aan de begraafplaats. Een immens groot veld vol met witte kruizen en namen van gesneuvelde soldaten is erg indrukwekkend en maakte de groep wel even stil.
Na dit culturele uitstapje ging de training weer door. Het volgende blokje was zware sprint klim over het asfalt. De combinatie van een pittige klim met een stevige wind maakte het dat sommige renners al snel vroegen, hoe lang nog. Kijk, en dan weetje het. Hier gaan ze diep.
Voor de lunch nog een laatste oefening afwerken. Dit was een lastige.
Een steile klim over losse stenen, extra moeilijk gemaakt door de gevallen regen van de avond er voor. "Grip houden en gewicht voor op de fiets" waren de aanwijzingen. Maar dan toch nog moeten afstappen, zo lastig was deze oefening vandaag.

De lunch ging er goed in bij alle renners, broodje worst, aangevuld met de nodige boterhammen, de brandstof in de lichamen moest immers weer op peil gebracht worden.
De middagstop kreeg een extra verlening door de hoosbui die over trok. Deze was te heftig om toch maar buiten te gaan spelen. Er zat dus niets anders op dan afwachten.
Nadat de bui was weggetrokken hebben we nog een ronde door de heuvels gemaakt maar van een echte training was geen sprake meer. Daar waren de omstandigheden niet meer naar.

Bij terugkeer werden eerst de fietsen gewassen, de Limburgse klei maakte plaatst voor een extra drupje olie op de ketting. Nadat dit alles zorgvuldig gebeurt was konden de renners zichzelf schoon gaan maken.
Gedoucht en in droge en schone kleren namen de renners plaats aan tafel om gretig aan te vallen op het avondeten. Vanavond nasi en bami met veel groente, satésaus en natuurlijk kroepoek.
Na het eten moest eerst de fietskleding gewassen worden. Deze was erg nat en vies en het leek ons allen niet verstandig om dit zo in een plastic zak te stoppen. Eerst alle kleding met de hand schoon gespoeld, en wie de Limburgse klei kent weet wat voor troep dat is. Daarna 2x de wasmachine laten draaien, waslijntjes creëren en alles uithangen. Met wat hulp was dit klusje zo geklaard.
De dag werd gezellig afgesloten met een drankje en wat te knabbelen en er werden diverse spelletjes gespeeld.

Zondag mocht iedereen een half uurtje langer blijven liggen. 8:30 ontbijt.
De gewassen fietskleding was gelukkig weer droog en kon nog weer aangetrokken of alvast ingepakt worden.
Vandaag stond er een duurrit in de planning. De renners trokken in 2 groepen de Limburgse heuvels over. Van de beide rondes hadden de renners een GPX bestand ontvangen zodat iedereen wist wat de route was.
Al voor het vertrek kregen we te maken met lekke banden. De voor de meesten welbekende meidoornstruiken zorgden ervoor dat diverse renners meerdere malen hun binnenband moesten vervangen. En enkele renner moest zelfs de strijd staken en moest halverwege opgehaald worden. De route voerde over de mooie klimmen van Slenaken en de Camerig. Vanuit het Vijlenerbos ging de rit over bestaande mountainbike routes terug naar Sint Geertruid.

Na een, ondanks alle oponthoud, verder geslaagde rit onder een stralende zon keerde iedereen terug naar de vakantieboerderij. Fiets afspuiten, douchen en dan aanvallen op de klaar staande lunch. Soep met brood.
Als een geoliede machine met z'n allen de laatste dingen afwerken. Afwassen, schoonmaken, spullen inpakken en fietsen opladen. Klaar voor het vertrek.

Het weekend is omgevlogen. Deze groep is een mooie mix van renners, variërend in de leeftijd van 13 t/m 23 jaar jong, die het onderling goed met elkaar kunnen vinden.
Een team wat voor elkaar wil werken en elkaar sterker wil maken.

Kortom. Wij hebben ervan genoten!!

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

 

  • di 15 september - sluitingsdag

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu