De eerste buitenlandse wedstrijd vond dit jaar plaats in Eupen, België. Een ronde waarin zwaardere jongens het meestal, moeilijk hebben omdat het een erg geaccidenteerde ronde is, die zeker als het nat is, glad wordt.

Bij de amateurs en masters was het zeker nat, en omdat het tijdens de wedstrijd begon te regenen, werd het allengs gladder en gladder. Voor Yvar was de ronde, mede door de gladheid, lastig. Hij kon zijn kracht niet kwijt en moest in de afdalingen rustig aan doen. Ondanks zijn surplus aan techniek, maakt zijn grote postuur en dito gewicht dit noodzakelijk. Desondanks wist hij als 10de binnen te komen.

Ruben daarentegen wist de vormstijging van vorige week goed vol te houden en wist de eerste amateurs al heel snel in te halen. Dit was prima, maar daardoor werd het ook snel onoverzichtelijk. Later bleek Ruben lange tijd op kop te hebben gelegen maar een valpartij gooide roet in het eten. Ruben dacht daardoor dat het niet meer om posities ging en realiseerde zich niet dat twee jongens die hem als gevolg van die valpartij twee belangrijke plekken kostte. Een derde plek was alsnog zijn deel.

Bij de nieuwelingen stonden Steijn, Thomas en Gijs aan de start. Steijn en Thomas stonden voor het eerst in het buitenland aan de start en dat was best indrukwekkend. Zeker omdat het startveld bestond uit 120 man. Valpartijen bij de start bleven gelukkig uit maar ze moesten al wel snel in de remmen. In het veld kwamen ze daardoor ook een paar keer stil te staan.

Steijn reed een goede wedstrijd en kwam langzaam naar voren in het veld totdat een lekke band ver weg van de materiaalposten roet in het eten gooide. Einde wedstrijd derhalve, lopen was geen optie. Zijn pech is helaas nog niet voorbij.

Met Thomas ging het een stuk beter. Ook hij wist zich naar voren te werken, wist zich prima staande te houden op het glibberige parcours en kwam als 74ste over de meet. Na de mindere wedstrijd in Havelte stond Gijs gebrand aan de start. De al te snelle start van vorige week was hij niet vergeten en hij koos voor een meer gedoseerde start. Bovendien wist hij op het parcours uit de problemen te blijven- in het verleden is dat ook wel eens anders geweest. Na de eerste ronde moest hij wat plekken prijsgeven maar dit wist hij wel te beperken. Goede wedstrijd derhalve die hij als 32ste wist te eindigen.

Bij de junioren was het pact iets kleiner dan bij de nieuwelingen, maar nog steeds stond er een respectabel aantal renners aan de start, 96 om precies te zijn. Ergens in dit pact bevond zich Lars – die na Apeldoorn en Havelte zin had in deze wedstrijd. Dit liet hij ook duidelijk zien tijdens de wedstrijd. Hij koerste attent en scherp en werkte zich goed door de start heen, hoewel hij wel in het gedrang kwam. Zijn wedstrijd had ook een zeer goed vervolg. Uiteindelijke finishte hij als 16de overall en als 5de Nederlander.