Vroeg uit de veren en vol goede moed naar Arkel, vlakbij Gorichem, voor een nieuwe wedstrijd in de landelijke jeugdcompetitie. De parcoursbouwers van rennersclub Jan van Arckel hadden er een mooi rondje van gemaakt. Met het zonnetje aan de hemel was het voor de toeschouwers heerlijk toeven.

Nog nagenietend van het prachtige Noorderlicht dat overal in het land te zien was en op de dag die altijd bekend zal staan als de dag dat Nederland gediskwalificeerd werd bij het Eurovisie Songfestival, maakten de wedstrijdjongens en -meiden er weer een goede strijd van. Met veel plezier en sportiviteit werd er volle bak gekoerst.

Twee zilveren bekers gingen mee terug richting Havelte. De prijzenkast van Sara (5de overall, 2de meisje) die in categorie 2 aan de start stond en Vera (6de overall, 2de meisje) in categorie 6, raakt voller en voller.

In categorie 7, waar alle jongens het tegen elkaar opnemen, werd gekoerst door Jens (12de) en Colin (16de). In categorie 4 stonden Jannick (8ste), Tim (9de), Dave (14de), Lisa (19de) aan de start. Lorenzo vertegenwoordigde het Havelte-rood in categorie 3. Hij eindigde als 6de overall en 4de jongen.

Knap gedaan allemaal!

De volgende wedstrijd staat volgende week op het programma. Dan reizen de jeugdrenners van MTB Havelte af naar Bergschenhoek. De nieuwelingen, junioren, amateurs en masters reizen af naar Genk in België.