Mijn termijn van 3 jaar als secretaris en bestuurslid van de MTB Vereniging Havelte zit er op. Vanwege een drukke nieuwe baan en verhuisplannen heb ik me niet laten herbenoemen. Jammer voor mij, maar goed nieuws voor jou! Want deze functie is namelijk hartstikke leuk en leerzaam.

Wat doe je allemaal als secretaris:

– je zorgt door het maken van een goede agenda en verslag/actielijst voor effectieve overleggen van het bestuur (10 keer per jaar) en van de algemene ledenvergadering (2 keer per jaar).

– je onderhoudt contacten met de NTFU, KNWU, KvK, gemeenten en andere (wieler)sportverenigingen over bijvoorbeeld: cursussen/opleidingen voor bestuurders en trainers/begeleiders, het aanmelden/organiseren van evenementen en het up to date houden van de verenigingspagina op fietssport.nl.

– je coördineert het aanvragen van subsidies bij gemeenten.

– je bent de postbus van de vereniging voor zowel papieren als digitale post van instanties en van mensen die vragen hebben over de vereniging.

– je zorgt samen met de webmaster voor goede en tijdige communicatie van verenigingsnieuws op de webpagina en sociale media.

Gemiddeld kost de functie 4 uur per week, soms wat meer en meestal wat minder. En je staat er zeker niet alleen voor, je vormt samen met de voorzitter, penningmeester en de bestuursleden die zich bezighouden met beheer & onderhoud, activiteiten en wedstrijden een goedlopend team. Er is altijd ruimte om meer of minder zaken op te pakken, al naar gelang ieders beschikbare tijd en interesse of kwaliteiten. Mocht je vragen hebben, neem gerust contact met me op via secretaris@mtbhavelte.nl (Jan de Ruiter).