Achtergrond

Het team is ontstaan vanuit de gedachte dat we de MTB sport in de regio weer een “boost” willen geven. Nadat de diverse commerciële teams ophielden te bestaan heeft MTB-Havelte hier weer invulling aan gegeven met de wedstrijdgroep en de sportklasse. Al langer leefden ideeën om ambitieuze renners meer ondersteuning te geven, primair op het gebied van begeleiding maar ook op het gebied van kleding en ander benodigdheden. Anders dan eerder is de opzet altijd geweest om dit binnen de vereniging te organiseren en we zijn echt blij dat dit gelukt is.

Opstartfase

In 2023 hebben de mensen uit het kopje “teammanagement” de handschoen opgepakt , is de gedacht achter het team uitgewerkt en is de werving van sponsoren gestart. In de zomer van dit jaar stond er een gezonde basis om het “MTB Havelte Racing Team” daadwerkelijk en officieel op starten. De basis gegarandeerd voor seizoen ‘24,’25 en ’26.

Missie en visie

We willen (jonge) renners helpen hun dromen en ambities in de MTB-sport waar te maken. Primair zijn we gericht om het beste uit de renners te halen. We hebben tenslotte geen invloed op de concullega’s. Hoewel prof worden er in de MTB sport niet of nauwelijks inzit, hopen we op termijn wel één of meerdere renners af te kunnen leveren bij landelijke topteams. Nadrukkelijk groeien renners door in de vereniging. Renners van buiten zijn welkom maar dienen zich eerst binnen de vereniging te bewijzen. Iedereen is welkom

Teammanagement

  • Sander van Gelderen: Sponsoring en algemeen
  • Rik Smit : Teammanager en trainer
  • Han de Nekker : Coach, trainer en mental coach

Han, Rik en Sander zijn al jaren actief in de sport en kennen elkaar goed vanuit diverse rollen. Han is altijd de trainer van zowel Rik als Sander geweest en vanuit die basis, is ook deze samenwerking tot stand gekomen. Rik heeft divers rollen binnen de vereniging en is al enige jaren trainer van de wedstrijdgroep. Het racing team zal samen met deze groep trainen. Sander is al jaren betrokken bij de sportklasse, de jongste wedstrijdrenners van MTB-Havelte vanuit waar kinderen door kunnen groeien naar de wedstijdgroep van Rik. Dit kan zodra ze in categorie 7 gaan rijden. Gedurende dit laatste jaar in de jeugdcategorie wordt gekeken of renners door kunnen groeien naar het racingteam.