Onderhoud blauwe en rode route MTB Havelte e.o.

 

 

 

 

 

 

 

Waar we in het verleden over het algemeen 2 keer per jaar groot onderhoud aan de blauwe en rode route uitvoerden, willen we dit nu graag meer verspreid over het jaar uitvoeren. Dit willen we dan graag in kleinere groepjes met de juiste middelen gaan doen. We hebben nieuwe gereedschappen aangeschaft en iedereen (klein en groot) kan hier zijn of haar steentje aan bijdragen.

Op deze manier willen we zorgen dat ook de jeugd wat vaker het bos intrekt om wat onderhoud te plegen of op een anderen manier met je sport bezig te zijn, door bijv. een inventarisatierondje te maken (welke routepaaltjes moeten vervangen worden, waar zou het te veel aan water afgevoerd moeten worden, of welke bocht zou misschien aangepast moeten worden, stormschade…). Er is eigenlijk altijd wel wat te doen aan de route. Hetzij met de ouders of wellicht in een groepje met je fietsvrienden. Het kan ook een keer leuk zijn om met het gezin in het weekend een uurtje gras te maaien of bladeren weg te blazen op een stukje route.

Heb je zin om de mouwen op te stropen en ons een handje te helpen?

Laat van je horen!

Dit kan je doen bij 1 van de commissieleden Beheer & Onderhoud, stuur een mailtje naar beheerenonderhoud@mtbhavelte.nl of stuur een appje naar 06-42851618

We kunnen dan vertellen wat op dat moment handig is om te doen (of juist NIET te doen) en kunnen de grondeigenaren op de hoogte stellen van het voorgenomen onderhoud. Daarnaast kun je met ons afspraken maken voor het eventueel te lenen gereedschap voor het onderhoud. We hebben handgereedschappen, maar ook grote machines (voor volwassenen) die gebruikt kunnen worden.

 

 

 

 

 

 

 

Denk er bij het plegen van onderhoud altijd aan dat er MTB’ers op de route kunnen zijn. Zorg dat je zichtbaar en herkenbaar bent. Let er op dat je alle gereedschappen en afval weer mee terug brengt uit het bos. Omdat we midden in de natuur bezig zijn is het belangrijk om goed om je heen te kijken, zodat we de omliggende natuur bij de route zo min mogelijk storen. Bijvoorbeeld door in het broedseizoen (15 maart – 15 juli) niet met benzinemaaiers of bladblazers aan de gang te gaan. De rode route mag alleen in het weekend onderhouden worden. Niet alle stukken van de blauwe en rode route hebben evenveel onderhoud nodig, dus het is altijd verstandig om even te polsen wat het hardst nodig is.

Blauwe en Rode route verdeling onderhoudsecties

Lijkt het je leuk om een stuk route regelmatig met een groep vrienden te onderhouden? Adopteer een sectie of een stuk van een sectie om samen met je vrienden in topconditie te houden. Laat het weten dan kijken we samen hoe dit het beste ingevuld kan worden en welke middelen je hier voor nodig hebt.

Heb je nog andere aanvullende ideeën, laat het ons ook horen of stuur een email naar beheerenonderhoud@mtbhavelte.nl