Trainingsgroepen

Jeugd

Samen trainen is leuk en daarom doen we dit al vanaf de jongste jeugd. Kinderen vanaf 7 tot en met 15 jaar kunnen op zaterdagmiddag meedoen. We trainen elke zaterdag, behalve in de vakanties, in verschillende leeftijdsgroepen van 14.00 uur tot 15.30 uur.

We vertrekken vanaf het parkeerterrein bij de Toegangspoort Holtingerveld, nabij de Vlindertuin aan de Van Helomaweg 14 te Havelte. Bij deze trainingen staat het plezier in mountainbiken en het ontwikkelen van vaardigheden om meer controle over je fiets te krijgen centraal.

Als je meer ervaren bent en wedstrijden rijdt, kun je mogelijk deelnemen aan de wedstrijdgerichte trainingsgroep, afhankelijk van je leeftijd en groepsgrootte. De trainers beoordelen of je in aanmerking komt voor deze groep. Deze training is op zaterdagmiddag tegelijk met alle jeugdtrainingen, en daarnaast wordt er op woensdagavond getraind door deze groep.

15 jaar en ouder

Naast de jeugd hebben we op dinsdagavond trainingen voor leden van 15 jaar en ouder. De trainingen worden opgedeeld in verschillende niveaugroepen, afhankelijk van het aantal deelnemers. In de zomer (april tot september) trainen we in de bossen van Havelte. Om de conditie in de winter te behouden, trainen we op de weg, in de even weken fietsen we in Steenwijk en in de oneven weken in Havelte.

Voor deze leeftijd vinden we het ook belangrijk dat zij wedstrijdgericht kunnen trainen. Voor de renners en rensters die regionale en (inter)nationale wedstrijden rijden is er de mogelijkheid tot trainen in de wedstrijdgroep. Zij trainen op zondagochtend en woensdagavond. Ook hier kijken de trainers of er ruimte is in de groep en of je ervoor in aanmerking komt.

Interesse

Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen, dan ben je altijd welkom. Stuur een e-mail naar trainingen@mtbhavelte.nl met je naam, leeftijd en fietservaring. Zorg ervoor dat je zelf een mountainbike meeneemt die in goede staat verkeert, draag een fietshelm en fiets handschoenen. Als je geen mountainbike hebt of er geen kunt lenen, kun je bij Vredenburg een MTB huren speciaal voor de training. De kosten hiervoor bedragen €5,-.