De Koningscup trok zondag ruim 150 mountainbikers naar Havelterberg.

Anderhalf uur duurde de wedstrijd bij de belofte, elite en professionals. Van meet af aan domineerden Bart Kortleve, Erik Groen en Lars Wit de wedstrijd. Onderweg was het af en toe stuivertje wisselen, maar het groepje heren bleef lang bij elkaar. Het was Bart Kortleve die uiteindelijk bij de twee andere heren wist weg te rijden en er met de winst vandoor ging. Erik Groen werd tweede en Lars Wit completeerde het podium.

In dezelfde wedstrijd waren ook de junioren actief. De kop gaf ook daar flink gas, waardoor de jury te laat was met de bel voor de laatste ronde. Uiteindelijk zaten ook deze renners ruim anderhalf in de wedstrijd. Dat kostte de nummer vier zijn tweede plek. Bram Meijerink, Jurre van Nederpelt en Finn Smith gingen er met het prijzengeld vandoor.

De wedstrijden konden worden verreden onder een stralend zonnetje. Het parcours was uitdagend door de vele klimmetjes, de bochtige single tracks, de zanderige afdalingen en natuurlijk het befaamde wortelpad. Al slingerend door bos en over heide, tussen de bloeiende gele brem, is het ook voor de toeschouwers genieten van de kunsten van de mountainbikers. En terwijl gedurende de wedstrijden de rondetijden steeds iets langzamer werden, nam de wind in kracht toe. Het klapperen van de rood-witte linten was duidelijk hoorbaar in het normaal zo stille landschap.

De nieuwelingen sloten de Koningscup af. De renners van mountainbikeclub Bar-End uit Apeldoorn waren uiterst sterk en bezetten het gehele podium met op één Daan Bakelaar en Cas Timmermans en Liam Brugman als nummers twee en drie.

Funklasse, breedtesport en dames

De wedstrijden in de ochtend waren voor de rijders in de funklasse, waar Johan van der Kooij, Erwin Houwer en Wouter Rorije als eerste over de meet kwamen.

Bij de Breedtesport, waarin zowel Masters 30+, 40+, 50+, 60+ en amateurs en sportklasse participeren, wist de kopgroep lang bij elkaar te blijven. Het veld werd uiteindelijk opgerekt in een paar groepjes. Perry Wit, Henk Jaap Moorlag en Yvar Kortleve gingen er met de winst vandoor.

Daarna was het de beurt aan de vrouwen, die in één wedstrijd rijden, maar in vier categorieën uitkomen. De top drie bij de junioren: Yvette Vermeer, Maureen Abma en Renske Peters. Nieuwelingen: Bente Jochems, Nynke Jochems en Anouk Dickhoff. Funklasse: Jessica Lantinga en Ryanne Bekius. Elite, Belofte, Prof-B, Sportklasse, Amateur: Isa Looienga, Gaby Vermeer en Ella van der Veer.

We hebben vandaag ook weer enorm genoten van al jullie inspanningen en de mooie wedstrijden!