België, daar waren de toppers van MTB Havelte dit weekend te vinden. Het parcours in Eupen staat bekend als een zwaar rondje met lange klimmen en korte draaien. Het was de derde wedstrijd in de 3Nations Cup.

De nieuwelingen, junioren en elite mochten zich zondag laten gelden. Zaterdag stonden de amateurs en masters aan de start.

Het weekend begon voor Ruben met een podiumplek bij de Masters 40+. Na een valpartij, waarbij hij de uiteindelijke nummers 1 en 2 voor zich moest laten gaan, mocht hij de 3de plek op het podium vullen. Yvar stond aan de start bij de amateurs en werd 10de.

Zondagochtend was de eerste wedstrijd voor de nieuwelingen. Gijs (32ste), Thomas (74ste), Hidde (78ste) en Steijn (DNF wegens een lekke band) moesten zich tussen 108 mountainbikers een weg manoeuvreren naar de finishlijn.

Daarna was het de beurt aan de junioren, waar Lars zich liet gelden. Hij reed zich sterk naar de 16de positie in een veld van bijna 100 deelnemers.

Vroeg in de middag was het parcours voor de dames, waar Yvette bij de junioren aan de start stond. Ze pakte de 7de plaats in de startveld van 17 deelnemers.