IMG-20191117-WA0000 1

Als ouder langs de lijn

Afgelopen zondag (17 november) zijn we afgereisd naar de motorcrossbaan in Trimunt voor een wedstrijd in de ICW.

 

Bij aankomst hebben we helaas moeten constateren dat er een band lek was, dus vervangen. Hoe handig kan het zijn dat er naast je op de parkeerplaats een ouder staat met een wagen vol materiaal, onderdelen en kennis. Nu is een lekke band niet de zwaarste operatie, maar vele handen maken …… en brengt samenhorigheid.

Welke over het algemeen vrij groot is bij deze wedstrijden. Er komen altijd een leuke club, fanatieke ouders naar deze wedstrijden, die het erg belangrijk vinden dat hun kroost harder fiets dan de rest. Maar onderlinge strijd, na de streep kunnen waarderen en ook uitspreken.

 

Dat nog even gezegd te hebben maken we ons op voor de wedstrijd. De leeftijd 8 jarigen en 9-10 jarigen starten als eerste. Zowel in de kopgroep, de middelste groep als in de achterhoede wordt een stevige strijd gestreden om de posities. Van mezelf weet ik dat ik een vrij fanatieke en aanwezige ouder ben, maar gelukkig niet de enige. We moedigen met z’n allen onze eigen kroost en teamgenoten aan, maar ook de allerjongsten. Die ontzettend hun best doen om het parcours te trotseren. Vanuit alle hoeken worden deze gestimuleerd. Leuk om te zien en te horen. Buiten de ouders staan ook de clubgenoten, die later op de dag presteren willen, langs de kant voor de aanmoedigen. Samenhorigheid had ik al eerder beschreven.

 

Omdat wij in de prijzen zaten moesten we wachten op de prijsuitreiking, dus konden we nog een aantal zien fietsen. Verbazing over hoe snel de jeugd alweer op de been is na een intensieve wedstrijd. Van kapot gaan tot de finish en weer in de aanmoedigingsstand, zit amper 10 minuten. Verbazingwekkend om te zien. Was ik nog maar … jaar.

 

De jeugd van Havelte heeft het goed gedaan deze ronde. Niet iedereen is in de prijzen gevallen, maar iedereen heeft gepresseerd. Of je nu top-fit was, niet helemaal fit of herstellende was.

Eindstanden van deze dag voor de Havelte fietsers.
Cat. 1 – 8 jaar
3de plaats voor Ties Otter

Cat. 2 en 3 – 9 en 10 jaar
1ste plaats voor Colin Beugelink
2de plaats voor Stan Kemper
3de plaats voor Casper Bezembinder
8ste plaats voor Jens Otter

Bij de meisjes een mooie tweede plaats voor Vera van der Heide

Cat.4 en 5 – 11 en 12 jaar

6de plaats voor Steijn van Gelderen

Cat. 6 en 7 – 13 en 14 jaar
8ste plaats voor Rick Tissingh

Nieuwelingen
5de plaats voor Nick Methorst

Junioren dames
4de plaats voor Ilse Otter