Hoi Hoi,
Mijn naam is Dick en ik ben de Dikk(i)e Dick van Dick & Dick, trainers van groep 1. De basis gegevens zijn: man, Dick Wijnen, 47 jaar, getrouwd woonachtig in Havelte en vader van Enzo en Lara die ook mee MTB’n bij de club. Mijn roeping is militair zijn en heb mijn werkzaamheden altijd (als manschap, onderofficier en nu als officier) bij de technische dienst van de landmacht vervuld. Ik heb het altijd leuk en uitdagend gevonden om mensen te stimuleren en begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Eén winterseizoen ben ik skileraar geweest en heb daar ontdekt hoe het geweldig het is om met kleine kinderen te werken. Tijdens de trainingen kan ik altijd genieten van het enthousiasme en vertrouwen wat de kinderen uitstralen. Telkens zie je weer de kleine of grote stappen die ze maken in hun ontwikkeling zoals de beheersing van techniek, de verbetering van de conditie en groeiend zelfvertrouwen.
Vanaf mijn 16e mountainbike ik al als recreant, maar na een ernstig letsel met mijn nek, durfde ik niet meer te fietsen, in het revalidatiecentrum heb ik dat vertrouwen weer terug gewonnen. Door met Enzo mee te fietsen met groep 1 heb ik mijzelf gedwongen om telkens weer op de fiets te stappen. Tegelijkertijd klikte het goed met trainer Dick en zo ben ik uiteindelijk trainer binnen de MTB vereniging geworden. Een mooiste route heb ik niet, ik geniet van de route waar ik dat moment op fiets. De wisselende seizoenen met bijbehorende natuurschoon en invloeden van het weer, dagen je telkens weer uit om te anticiperen op de route. Om dan uiteindelijk in een snelle of langzame tijd maar moe en voldaan onder een warme douche te kunnen stappen.
Of ik wel eens gevallen ben? Natuurlijk, en een van de geluksmomentjes die mij daarvan bij blijft is, nadat je weer staat en verdwaast om je heen kijkt, een van kids roept: jammer dat ik het niet heb kunnen filmen ‘meester!’ het was een mooie val!