DSC08520 1

Ruim 500 MTB-ers fietsen voor de schapen in Havelte.

 

Onder ideale weersomstandigheden hebben ruim 520 mountainbikers gefietst voor het goede doel. De MTB vereniging Havelte organiseerde deze tocht omdat de opbrengst ten goede kon komen aan de Holtinger schaapskudde in Havelte. Zij willen graag een ontvangstruimte bij de kooi bouwen, zodat er nog meer educatieve activiteiten kunnen worden ontwikkeld.

 

Nu was de lammerenkooi het draai en middelpunt van deze tocht. Binnenkort zullen de schapen hun lammeren werpen. Nu ruim 500 makke fietsers in de kooi. Het paste net!

 

Omdat het de afgelopen week flink had geregend was het een hele toer om een mooie fietsbare tocht uit te zetten. De deelnemers waren goed te spreken over de mooie afwisselende routes en velen maakten de 60 kilometer vol. De zon scheen uitbundig en de EHBO had dit keer een hele rustige ochtend. De verzorging was top van ABE en mede door de belangeloze inzet van vele vrijwilligers, EHBO en bestuur van de kudde, kunnen we spreken van een topevenement voor Havelte. Binnenkort zullen de uiteindelijke resultaten in euro’s worden overhandigd.

 

Benieuwd naar de foto’s van Ineke? 

https://photos.app.goo.gl/vhMb7EFGRP2HAXpq7

 

Wij zijn dank verschuldigd aan:
alle vrijwilligers van de club (De Parel mensen), daarbij ook de niet fietsers;
alle terreineigenaren te weten Defensie, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, dhr. Rutte en het Drentslandschap.
De volgende bedrijven verdienen een pluim: AH ABE supermarkt in Havelte, restaurant De Rand van Havelte Drukkerij J&J uit Havelte en Schreur Hoogwerksystemen Meppel.
De steun van de voorzitter van de Stichting Holtinger Schaapskudde Duco Heun was top.
Tot slot, onze eigen gemeente Westerveld die weer belangeloos de dranghekken beschikbaar heeft gesteld.

DSC08577 2