Oliebollentocht Strampel 2019

Oliebollenrit

Op zaterdag 28 december heeft de jeugdafdeling van de Havelter Mountainbikevereniging het trainingsseizoen afgesloten met de traditionele oliebollenrit. De trainingsgroep bestaat wekelijks uit zo’n 50 jeugdige mtb’ers, die onder begeleiding van de trainers van de MTB vereniging de fijne kneepjes van het mountainbiken wordt aangeleerd. Dat deze trainingen hun vruchten afwerpen is inmiddels bekend.

MTB Havelte heeft door de jaren heen al heel wat toppers afgeleverd. Momenteel behoren bij de heren Gerben Mos uit Havelte en bij de dames Anne Terpstra uit Emmeloord tot de landelijke top. Anne rijdt zelfs haar wedstrijden internationaal.
De laatste training werd afgesloten met een gezamenlijke rit. In de kantine van de voetbalvereniging FDS (Havelterberg) werd de jeugd verwend met chocolademelk en oliebollen, beschikbaar gesteld door Bakkerij Strampel uit Havelte.

 

Wintercompetitie januari, februari
De rust voor de mtb’ers is echter van korte duur. Op zondag 12 januari start alweer de wintercompetitie. Een reeks van 4 wedstrijden, die door de Havelter vereniging wordt georganiseerd. Deze wedstrijden vinden om de 2 weken plaats op het oefenterrein achter Havelterberg en op de Eese bij Steenwijk.

 

Gevulde koekentocht
Ook de recreatieve rijders kunnen al snel weer aan de bak. Op zondagmorgen 19 januari start een toertocht vanaf het Piet Soerplein in Havelte. Deze is geschikt voor iedereen die kan mountainbiken. Die morgen wordt namelijk de gevulde koeken tocht weer opgestart. In het verleden werd deze jaarlijks gehouden in Dwingeloo, m.m.v. Banketbakkerij Vos. Nu met de komst van Bakkerij Strampel in Havelte, wordt de traditie weer opgepakt. De tocht wordt gereden in toertempo en in één groep, onder begeleiding van de MTB vereniging. In de pauze worden de deelnemers op het Piet Soerplein bij en door Bakkerij Strampel verzorgd met gevulde koeken en koffie e.d. Na de pauze kunnen de deelnemers die sneller willen fietsen, met onze trainers op pad. De overige deelnemers doen nog een rustig rondje.

 

Voor opgave voor zowel de toertocht als de wedstrijden, zie www.mtbhavelte.nl

 

Mountainbikeroute
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de totstandkoming van een nieuwe mtb-route. Met medewerking van een groot aantal landeigenaren is het gelukt om een mountainbikerondje rond Havelte aan te leggen (25 km lang). Met de aanleg van deze ronde kunnen zowel de inwoners van Havelte e.o, als ook vakantiegasten en andere recreanten, op de mountainbike kennis maken met de gevarieerde omgeving rondom Havelte. Deze route biedt ook de mogelijkheid om dicht bij huis of vakantieadres op te stappen en te eindigen. Het hoofdstartpunt is net als de andere routes, bij de Toegangspoort Holtingerveld. Vanaf hier loopt de nieuwe route (oranje) samen met de groene route tot aan Holtinge. Hier splitsen de routes zich, waarna de nieuwe route zich via de Uffelter Es, Uffelter Binnenveld, Meeuwenveen, Konijnenbergen, oud Havelte, Camping Klaverkampen, Eursinge en Darper Es, achter het sportveld van DVSV Darp weer aansluit op de bestaande blauwe route richting de Toegangspoort. Met de realisatie van deze route beschikt de MTB Havelte momenteel over 3 mtb-routes, met een gezamenlijke lengte van ca 75 km.

 

Extra activiteiten 2020
Buiten de jaarlijks terugkerende evenementen, staan dit jaar ook de Streetrace Havelte en het Nederlands Kampioenschap voor de Jeugd op de agenda. Al met al een goed gevulde agenda met mooie initiatieven. Met de medewerking van de vele vrijwilligers moet dit weer gaan lukken.