Het bestuur van MTB Havelte heeft als doel gesteld een vereniging willen zijn waar alle leden zich welkom voelen. Maar soms kan er toch wat gebeuren. Dan is het belangrijk dat er een plek is waar leden hun verhaal kwijt kunnen en geholpen worden met de stappen die dan nodig kunnen zijn.

De vertrouwenscontactpersoon – ook wel vcp’er genoemd –  is de persoon waar iedereen van MTB Havelte heen kan, mocht men melding willen maken van grensoverschrijdend gedrag richting zichzelf of anderen. Daarnaast helpt de vertrouwenscontactpersoon het bestuur bij de preventie van grensoverschrijdend gedrag en het stimuleren van een sociaal veilige sportomgeving voor iedereen.

Hierom is er gezocht naar een vcp’er. Corina Groen neemt deze  taak op zich. Ze stelt zichzelf hieronder graag even voor.

Hoi allemaal,

Ik ben Corina Groen. Samen met Marc heb ik drie meiden (Vera, Lisa, Sara). Ze fietsen allemaal lekker bij MTB Havelte, alleen ik heb het fietsen op een laag pitje staan. Zo af en toe doe ik mee aan een toertocht, dan gaan we met ons hele gezin fietsen. Marc is vaak te vinden in en rondom Havelte en bij de trainingen.

Om ook een steentje bij te kunnen dragen aan de club heb ik mij opgegeven voor de aanstelling van vertrouwenspersoon.

Vanuit mijn werkzaamheden als ambulant begeleider voor mensen met een beperking – en inmiddels mijn eigen bedrijf, als coach voor mensen met stress, overspanning en burn-out – weet ik hoe fijn het is om er voor diegenen te zijn die een luisterend oor en coaching of begeleiding nodig zijn. Het meeste probeer je natuurlijk altijd zelf op te lossen, maar soms is het heel fijn om er met iemand over te kunnen hebben, waardoor je er net even anders naar kan kijken of die je helpt met stappen zetten die nodig zijn.

Laten we hopen dat binnen MTB Havelte alles goed gaat, maar voor het geval er wel iets is, kun je mij benaderen en kom ik graag met je in contact. Dan kijken we er samen naar.

Groetjes Corina

De vertrouwenscontactepersoon is te benaderen via de mail op contact@corinagroen.nl.