OLK Leeuwarden
Zaterdag zijn Jurjan en Jeroen twee renners van MTB-Havelte afgereisd naar Leeuwarden om daar mee te doen aan het Open Leeuwarder Kampioenschap op MTB.

Eerst even infietsen om het parcour te verkennen, de renners melden zich weer aan de startlijn om aan de start te beginnen. Toen werd er eerst nog aan Jurjan Gritter gevraagd hoe het parkoer was, of het goed te fietsen was, daarop kwam van hem een kort antwoord zoals we van hem gewend zijn voor de wedstrijd: “Oh het giet wel”, en daar moest de verslaggever het mee doen. Hoogste concentratie, toen viel het startschot en weg waren de renners.

Bij de eerste doorkomst had Jurjan al 30 seconden voorsprong op de rest, Jeroen volgde op een nette derde plaats. Hoe verder ze in de wedstrijd kwamen hoe groter de voorsprong werd voor Jurjan. Toen klonk de bel voor de laatste ronde, en werd voor de laatste keer nog even alles uit de kast gegooid. Jurjan kwam met ruim 3 minuten voorsprong als eerste over de finishlijn en Jeroen werd nog net op het laatste stuk ingehaald en werd vierde, knap werk jongens.