bestuur
Beste leden, op donderdag 19 april en 31 mei heeft het bestuur vergaderd. Vergaderingen bij Werner Eiikelboom in Scheerwolde en Sarris Barneveld in Ruinerwold. Beiden wonen zeer landelijk zodat het geheel in een ontspannen sfeer is verlopen. De volgende punten zijn besproken: 

 • Het ledenaantal per 1 juni is 489. De aanmeldingen lopen gestaag binnen. Klaas Jan Heijs verzorgt de administratie en dat doet hij uitstekend. We praten wat langer over een lid dat niet formeel in de boeken staat. Het geheel wordt uitgezocht en de persoon zal bijgepraat worden.
 • De MTB Havelte wil graag investeren in haar kader. Gerard Cossee, volgt de trainer B cursus. Henk de Vries en Robert Bosma hebben het voornemen om in het najaar de trainer 3 cursus te gaan volgen. Gerard wordt begeleid door René Gaastra onze hoofdtrainer. René heeft ook de trainers bijeen geroepen en een schema gemaakt. Prima werk waar we zeer content mee zijn.
 • NTFU trainer? Binnen de jeugdcommissie zijn er stemmen opgegaan om de cursus Mountainbikebegeleider/trainer voor de jeugd aan te bieden. Een cursus die beter aansluit bij de trainingen van de zaterdagmiddag. Interesse, meld je dan bij Werner Eikelboom.
 • De route vraagt ook deze vergadering aandacht. Vernielingen, overleg met de dorpsgemeenschap Darp, Havelterberg en Busselte. Overleg met instanties om het geheel beter te beheersen, vragen een mening. Jan Hendriks en Peter Beijne zijn bezig vandaalbestendige bordjes te plaatsen. Ook staan er soms palen in de MTB route die er niet horen. Dus in het veld blijft altijd veel te doen.
 • De container heeft een nieuwe plek gevonden en daar zijn we erg blij mee. De container staat bij Arjan Mos op het erf; Peter Beijne is deze aan het inrichten. Heb je materiaal nodig even contact leggen met onze Peter.
 • We evalueren de Seat Arend Benthemcup 2012 en onze RABO-bank Zuidwest Drenthe Jeugdwedstrijden. In totaal bijna 600 deelnemers, een weekend met redelijk weer, mooie wedstrijden en een tevreden organisatie. Verbeterpunten zijn: finishstraat moet een langere bocht als aanloop hebben, uitslagen sneller naar de pers, een printer moet worden aangeschaft en het programma mag ’s- middags wel wat meer pit hebben (bijv. een sprintrace).
 • Clubkampioenschappen zaterdag 9 juni voor de jeugd tot en met 14 jaar. Start 13.00 uur. De senioren komen woensdag 20 juni aan bod. Start: 19.30 uur. Meedoen is erg belangrijk!
 • RABObank Dikkebandenrace voor kinderen van de basisschool. Zaterdag 9 juni tijdens de clubkampioenschappen. Start: 14.15 uur. Kom kijken en spoor de kinderen aan om mee te doen.
 • In 2013 bestaan wij 15 jaar. Het bestuur is zich aan het beraden over een mogelijk programma. We denken aan een feestavond voor leden en vrijwilligers, een bbq met gezellige activiteiten, een straatrace in de zomermaanden, een langere marathontocht (60 tot 100 km.), fietsen voor een goed doel en wat activiteiten tijdens Brinkavonden (dinsdagavond in de zomer). Zo maar wat ideeën die door het bestuur worden uitgewerkt. Het is binnenkort aan de leden om aan te geven wat jullie willen.
 • Teamtent in zakformaat. Binnen het bestuur gaan er stemmen op om te gaan kijken naar een teamtent die wat eenvoudiger meegenomen kan worden. Eentje in zakformaat zodat deze in een personen auto vervoerd kan worden naar wedstrijden in het land. Enkele bestuursleden maken daar werk van.
 • Volgende bestuursvergadering donderdag 12 juli ‘12 in Uffelte.
 • Heb  je bespreekpunten of ideeën, laat het ons weten.