start wc 2015Leden en ouders/verzorgers van leden van MTB ver. Havelte eo.,

 

Na enige jaren van afwezigheid heeft MTB vereniging Havelte eo. besloten besloten weer gezamenlijk uit te willen komen in (nationale) wedstrijden. We zijn van mening dat een wedstrijdgroep een waardevolle aanvulling is voor onze vooral recreatief gerichte vereniging. Los daarvan zijn we ook van mening dat het voor kinderen goed is om uit te komen in wedstrijdverband. Ze leren er omgaan met teleurstellingen, winst, verlies en leren er ook vrienden kennen. Vaak zijn de grootste concurrenten in de wedstrijd goede vrienden buiten de wedstrijd. Ten slotte is geen sporter compleet zonder doorzettingsvermogen!!

 

De laatste maanden hebben in het teken gestaan van voorbereidingen. Naast het nemen van het initiatief moeten er nog veel andere zaken geregeld worden. Dit heeft enige tijd gekost maar nu zijn we er ook klaar voor. De wedstrijdgroep zal getraind worden onder leiding van Frank Veen. Frank heeft zijn sporen meer dan verdiend in het MTB’en en naast trainer is hij ook actief in de sport als jurylid. Op deze manier weet hij dus ook welke kant de sport opgaat. Frank zal de schema’s schrijven en geassisteerd worden door Johan Weijdema en Arnoud Korf. Ook deze heren hebben hun sporen inmiddels meer dan verdiend. Er zal gewerkt worden met een stevig maar verantwoord schema. Kinderen dienen door middel van spel en plezier beter te worden, pas als ze ouder worden zullen ze harder en gericht moeten werken.

 

We willen stevig inzetten in de wedstrijdsport en bij de landelijke jeugdwedstrijden aanwezig zijn met een tent en een gedegen begeleidingsteam. Om het e.e.a. te kunnen organiseren zal van de wedstrijdgroeprenners op termijn een extra bijdrage in de vorm van een abonnementsverhoging gevraagd worden. Deze verhoging zal naar verwachting rond de tien euro per maand bedragen. Tegenover deze bijdrage staat de aanwezigheid van een tent, voeding en sportdrank tijdens de wedstrijden en natuurlijk een stukje verzorging, training en coaching. Daarnaast zal er tijdens de winter getraind worden in bijvoorbeeld het zwembad, gymzaal of de sportschool. Indien dit initiatief succesvol is hopen we op termijn ook sponsors te kunnen werven om kleding te kopen en het winteraanbod uit te breiden.

Tenslotte zullen renners van het Visscher Holland team af en toe meetrainen. Zij zijn meestal al een stuk verder in de ontwikkeling en kunnen je tips geven en trucs leren zodat jij nog harder kunt gaan fietsen. Als het heel goed gaat kan je als je wat ouder bent, zelfs uitgenodigd worden door het VH team om bij hen te komen rijden.

Let er voordat je een keuze maakt bij op dat het fietsen van wedstrijden in landelijk verband extra kosten met zich meebrengt. Je moet een licentie kopen, een transponder en natuurlijk zijn er inschrijf- en reiskosten. We vertrouw en er daarbij op dat ouders elkaar weten te vinden om elkaar af en toe te helpen.

Heb jij zin om regelmatig wedstrijden te fietsen, lekker in groepsverband te trainen en je beste beentje voor te zetten? Meld je dan op de training van 7 januari. De wedstrijdgroep gaat dan van start. Let op, in beginsel mag iedereen meedoen aan deze groep. We gaan in een later stadium wel kijken hoe het met je gaat. We verwachten daarbij dat je (vrijwel) alle wedstrijden van de LJC gaat rijden (www.ljc-mtb.nl) en dat je serieus meedoet tijdens de trainingen.

 

Vanzelfsprekend rij je in de kleding van MTB ver. Havelte eo. Gaat het allemaal goed, dan gaan we met je verder. Als je geen of nauwelijks wedstrijden rijdt of tijdens de trainingen regelmatig niet aanwezig bent dan kun je beter bij de recreatiegroep blijven, deze is dan beter geschikt.

Wij begroeten je graag op zaterdagmiddag 7 januari om twee uur op het parkeerterrein van de Toegangspoort Holtingerveld te Havelte.

 

Mvrgr.

Frank Veen
Arnoud Korf
Johan Weijdema