Mountainbiken is populairder dan ooit. Veel sporten kunnen/mogen momenteel niet, lekker op de MTB het bos in kan natuurlijk wel. We zien het ook op onze routes, het wordt drukker en drukker.

Door bosbouwwerkzaamheden was een deel van de blauwe route, in de buurt van de A32,  niet meer goed begaanbaar. Heel jammer natuurlijk maar hier zagen Peter en Bernhard meteen een kans om eens wat nieuws te proberen. Na overleg met defensie werd overeen gekomen dat we een groter gedeelte van de bosstrook aan de A32 mogen benutten. Een plan werd uitgetekend en de goedkeuring was al snel binnen.

Met de toestemming op zak moest er direct maar actie ondernomen worden. I.v.m. Corona kon er geen groot team ingeschakeld worden maar met een klein team en goed materiaal van Wacker Neuson in Beilen en Schreur Hoogwerksystemen kon er toch heel veel werk verzet worden.

Het begin van een mooi nieuw stukje parours ligt na een dag hard werken alweer klaar om ingereden te worden. Hopelijk kunnen we snel weer met man en macht aan de slag om de rest ook aan te leggen!

De werklui werden weer van een portie energie voorzien door Snack&Zo uit Havelte, hartelijk dank voor de lekkere lunch!