12591947 1005762066156940 250695466 oDe achttiende AH ABE Parel van Drenthe heeft zaterdag 540 fietsers een plezierige dag gegeven. Want het was in het begin van fris, maar daarna kwam de zon erbij en lag de route er als een plaatje er bij.

Opvallend waren de fietsers die op de automatische piloot naar Havelte zijn gereden. Allemaal naar Sportpark de Meerkamp en het was maar heel goed dat we André Lenting daar hadden gepositioneerd. Hij heeft minimaal 60 auto’s doorgestuurd naar onze nieuwe startlocatie.

Vakantiepark Mooi Oavelt was de nieuwe startlocatie en het parkeren was perfect geregeld nabij de Holtinger Schaapskooi. Ruim 270 auto’s hebben daar een plekje gevonden en het stond helemaal vol. Henk en Henk uit Dwingeloo waren prima te spreken over deze oplossing.Doordat nu alles dicht bij elkaar ligt en de accommodatie prima is, ging het feitelijk van zelf.

start

De route planners van de MTB vereniging hadden een mooie wisselende tocht uitgezet en bijna 70% van de fietsers reden de 45 kilometer.Een aantal fietsers hebben Havelte van heel dichtbij meegemaakt. Jelle Kootstra was met zijn schapen op pad en de fietsers kwamen dus door de schaapskudde heen fietsen. Waar tref je dat nog aan?

Een deelnemer uit Den Haag vertelde in geuren en kleuren dat hij door de schapen heen was gefietst. Hij had een bungalow gehuurd op het vakantiepark. De reden was eigenlijk dat zijn vrouw graag naar de dierentuin naar Emmen wilde en toen er geboekt was is hij op zoek gegaan naar een fietstochtje. Laat die nu op het vakantiepark zijn. De man was zeer te spreken over alles wat hij zo had meegemaakt. Top.schapen

Opvallend waren de vele jeugdleden (60) die gratis konden deelnemen. Onderweg was het genieten op de heide, in de bossen en langs de mooiste plekjes van Havelte. Ook de verzorging was uitstekend geregeld en de EHBO-ers hadden een relatief rustige ochtend. Op enkele rijders na, die moeder aarde opzochten, bleef alles beperkt tot helaas een sleutelbeen breuk. Na afloop bleef het nog lang gezellig op het terras van het vakantiepark.afloop

 

Volgende jaar is de 19 de AH ABE tocht op zaterdag 14 oktober 2017.

 

Dit jaar waren we voor het eerst bij Gerrie en Rudie Elting. Dagelijks zijn ze in de weer met de gasten, poetsen en veel regelen. Dus dan in één keer 500 gasten in een tijdsbestek van pakweg 4 uur te bedienen. Het is prima gegaan, gezellig en vooral we waren echt te gast en voelden ons welkom. Familie Elting bedankt voor de prima ontvangst.

Deze Parel werd onder prachtige weersomstandigheden gehouden. De fietsen werden niet smerig dus de slang voor het afspuiten is niet gebruikt. Dit is voor ons de eerste keer dat het zo mooi en goed was.

inschrijvingIn totaal hebben ruim 30 vrijwilligers zich belangeloos ingezet. Zonder hen hadden we niet zo’n mooie tocht gehad. Beste mensen, heel hartelijk bedankt. 

 

Klik hier voor alle foto’s