honselerdijk1In Honselersdijk stonden maar liefst 11 jeugdrenners van ons aan de start.

Het parcours vroeg van iedereen veel technisch vaardigheden met de rockgarden, korte bochten en bilzenpartij. Ook de allerjongsten werden over de technisch hindernissen gestuurd, waarvan de moeilijkheidsgraad, voor de beeldvorming, twee niveaus hoger lag dan onze wortelklim. Voor de minder technisch begaafden waren er chicken-runs gemaakt waardoor iedereen het parcours fietsend kon afleggen. Al met al, voor iedere renner lag er dus een prachtige uitdaging.

In categorie 1 wist Maureen Abma de titel te grijpen. Met een erg grote marge soleerde ze naar de finish.

honselerdijk 2Damian Koen reed eveneens een geweldige race in categorie 2. In een kopgroep van drie renners zat iedereen naar een prachtige finale te kijken waar Damian naar de derde plaats fietste.

In categorie 3 stonden Job Weijdema en Lars Smit aan de start. Job piekte op het juiste moment en ging met brons naar huis. Lars reed ook een mooie race en eindigde op de 14eplaats.

In categorie 5 streden er 5 renners van ons mee om de titel. Isa Boverhof bij de meiden en bij de jongens Bart Kortleve, Miguel van Tintelen, Xander Drogt en Elmar Abma. honselerdijk3Isa had met een lekke band pech en moest de wedstrijd verlaten. Bart eindigde op de 5e plaats, Miguel op de 8e plaats, Xander op de 13e plaats en Elmar op de 6e plaats.

Brian de Vries en Ruben Kortleve moesten voor MTB Havelte het slotakkoord maken. Brian deed dat met een 7e plaats, Ruben eindigde op de 27e plaats.