bestuurBeste leden, op woensdag 16 december heeft het bestuur vergaderd. De bijeenkomst was voor het eerst bij Jorge van Aartsen in Wapserveen. Het belangrijkste was het verdelen van de kerstpakketten, zodat iedereen weer een aantal pakjes rond kon brengen.

De vergaderpunten zijn geweest:

 • Het ledenaantal per 1 december 528. Het verenigingsjaar stopt nu per 31 december 2015. Bij de NTFU eindigde dit altijd twee maanden later, maar ook bij hen eindigt het nu per 31 december. We hebben ook de opdracht op ons genomen om de veranderingen in de contributie voor 2016 te communiceren. Kinderen betalen € 20,00, 14 tot 18 jaar 35,00 en volwassenen € 50,00 voor een heel jaar! Tevens gaan kinderen en volwassenen die training krijgen iets extra’s betalen voor de trainingen ( € 20,00 op jaar basis). Info volgt in januari.
 • Route Havelte Oost is geopend. Maar we hebben wat langer stil gestaan bij het gereedmaken van de route Holtingerzand. Hiervoor heeft Peter een plan ingediend bij de Gemeente en we hopen daar goedkeuring voor te krijgen. Want de route is nu niet fietsbaar en daar willen we zeker iets aan gaan doen. Hopelijk horen jullie binnenkort meer hierover, waarbij we rekenen op jullie inzet. Ook het bikepark is gekoppeld aan dit verhaal.
 • Rabobank Zuidwest Drenthe verlengt de sponsorovereenkomst. Goed nieuws! RABO Zuidwest Drenthe wil ook de komende 3 jaar investeren in de jeugd. Daarom ligt er een sponsorovereenkomst klaar. Als bestuur zijn we daar heel blij mee.
 • Kerstattentie. We hebben alles bij elkaar gelegd en reiken uit: 84 pakketten en 26 kerstbroden. Voor de sponsoren hebben we ook nog een mooie foto bijgevoegd. Dan heb je de club weer compleet.
 • Fondswerving. Enkele bestuursleden hebben een informatieavond bezocht over fondswerving. Op heel veel planken ligt geld te wachten op goede aanvragen. We maken enkele afspraken zodat er ook “extra’s” kunnen komen bij onze club. Voorwaarde is dan wel dat meerdere mensen deze aanvragen willen gaan trekken.
 • Ledenvergadering. We bespreken de ledenvergadering van november jl. Anne Terpstra heeft een prima presentatie gegeven en helaas was de opkomst ronduit slecht. Zo’n goed verhaal voor 22 mensen. Voor dit voorjaar gaan we opzoek naar een vergadering gekoppeld aan een fietstocht en nog meer gezelligheid….Hoe? Dat wordt een verrassing.
 • Wintercompetitie. Zondag 24 Januari de eerste wedstrijd in een serie van vier zondagen. Zondag 6 maart is de laatste. Wel even opgeven want dan sta je vooraan…..
 • Tot slot hebben we stil gestaan bij de vacatures die begin volgend jaar ontstaan. Petra en Ruud hebben aangekondigd dit voorjaar te stoppen als bestuurders van de club. Er worden enkele gesprekken opgestart en de werving is verbreed naar de vrijwilligers vacaturebank van Welzijn Mensenwerk. Wie iets meer wil doen dan alleen maar fietsen wordt gevraagd te reageren bij Wolter Bosscha of Herbert van Brussel.
 • Op dinsdag 29 december hebben we om 14:00 uur onze jaarlijkse afsluiting met de traditionele oliebollentocht. Verzamelen bij de Schaapskooi en afronden om 15:30 uur in de kantine van FDS. Dan wensen we iedereen een hele fijne jaarwisseling en een gezond en sportief 2016 toe.
 • Volgende bestuursvergadering woensdag 20 januari 2016.
 • Heb je bespreekpunten of ideeën, laat het ons weten.

DSCN0971

 

 

 

Een gelukkig en sportief 2016!