meppel mont ventouwBeste sporter,

 

Graag willen we jullie uitnodigen om deel te nemen aan de 24 uurs Spinningmarathon die de vereniging Monstertocht Meppel Mont Ventoux organiseert. Deze vindt plaats in sportschool Go For It Wellness aan de Paradijsweg in Meppel en het startsein wordt gegeven op zaterdag 13 februari om 12.00 uur. Vanaf dat moment staan minimaal dertig spinningfietsen klaar om 24 uur lang gebruikt te worden.

 

Op 20 augustus 2016 vertrekken 15 wielrenners met 8 begeleiders vanuit Meppel voor een elfdaagse tocht naar de top van de Mont Ventoux. Ze doen dat omdat het in 2016 de tiende editie is van Groot Verzet tegen Kanker, waarbij wederom geld wordt ingezameld voor het goede doel. Dat is het KWF, alsmede een groot aantal lokale en regionale andere doelen die hieraan gelieerd zijn.

 

Doelstelling van de deelnemers aan de Monstertocht is om minimaal 20.000 euro te verdienen voor dit doel. De spinningmarathon is één van de mooie acties.

Verenigingen, bedrijven, groepen en individuele fietsers worden in de gelegenheid gesteld om voor 24 uur een spinningfiets te huren. Kosten daarvan bedragen 15 euro per uur, waarbij het deelnemende team de uren helemaal naar eigen inzicht in mag vullen. Dat kan zijn met 24 verschillende fietsers, maar ook met bijvoorbeeld 6 fietsers die elkaar steeds afwisselen. Nu al is bekend dat een aantal mensen liefst 24 uur achter elkaar probeert te fietsen. Die sportievelingen laten zich door familie en vrienden sponsoren.

Het is de bedoeling dat het niet alleen een etmaal met 24 uur fietsen wordt, maar ook een sportief feest der verbroedering. Samen, schouder aan schouder in actie voor het goede doel.

 

Verenigingen of groepen die zelf ook voor een goed doel bezig zijn, kunnen er voor kiezen om deze spinningmarathon te gebruiken voor hun eigen fondsenwerving. Het is mogelijk dat de teamleden zich ook individueel laten sponsoren, zodat alles wat per uur boven die 15 euro wordt binnengehaald, voor het eigen goede doel beschikbaar is.

 

Voor personen die toch al mee willen doen aan de beklimming van de Mont Ventoux op donderdag 1 of vrijdag 2 september 2016, of andere goede doelenacties op een ander moment, is dit een uitgelezen kans om alvast een stevige financiële bodem te leggen. Uiteraard mag de opbrengst ook aan de vereniging MMVT worden geschonken. De spinningmarathon wordt via de social media en de gangbare media uitgebreid verslagen, zodat er ook kansen liggen voor wat extra publiciteit voor de deelnemers.

 

De spinninglessen worden door verschillende ervaren docenten gegeven, er is medische en culinaire verzorging aanwezig en er kan ook in een aparte ruimte geslapen worden om bij te komen van de vermoeienissen.

 

Aanmelden voor deze bijzonder uitdagende spinningmarathon kan per direct door verenigingen, bedrijven, andere groepen en individuen. Dat kan via

mmvt2016@gmail.com. Ook is uiteraard verdere informatie te verkrijgen bij de organisatie. Opgave vóór 31 januari. Kijk verder op www.mmvt.nl voor alle informatie over de Monstertocht.

 

Wij hopen jullie op de deelnemerslijst bij te kunnen schrijven!

Aanmelden via de mail op mmvt2016@gmail.com, uiterlijk 31 januari. Na aanmelding krijgen de teams een mailtje met uitgebreide informatie over het evenement en de betaling.

 

Namens de organisatie,

Marijke Cordemeijer en Richard Verf.