2020-07-04 Groep 1

Groep 1

Afgelopen zaterdag was alweer de laatste zaterdagmiddagtraining van een heel bijzonder seizoen. Vorig najaar startten we nog alsof er niets aan de hand was. Seizoensopening, Rabo Jeugddag, Parel van Drenthe, wintercompetitie en natuurlijk heel veel fijne trainingen in ons vertrouwde gebied rond de Vlindertuin. Ook werd de gevulde koekentocht in ere hersteld en hebben we de nieuwe oranje route rond Havelte flink uitgeprobeerd.

En toen kwam alles halverwege maart opeens tot stilstand … Geen trainingen, georganiseerde tochten of wedstrijden meer. Gelukkig hadden wij als buitensporters nog de “mazzel” dat we zo nu en dan zelf een rondje konden trappen. Maar vooral de jeugd mistte de gezamenlijke trainingen en het contact met andere mtb-ers toch wel behoorlijk.

Dat bleek nog eens duidelijk toen we begin mei gelukkig weer van start mochten. De opkomst was groot en het enthousiasme overweldigend. Dankzij een goed doordacht plan van het bestuur, de inzet van de trainers en de hulp en medewerking van de ouders, bleek dat trainen in Coranatijd niet alleen mogelijk was maar ook nog eens heel leuk kon zijn. Met een circuit op en rond de voormalige Amerikaanse basis bij Havelterberg (beter bekend als “de Site”) werd de hier en daar misschien wat roestig geworden techniek opgepoetst en de conditie opgevijzeld.

Half juni konden we zelfs weer (bijna) gewoon het bos in om te trainen. Lekker toeren rond het oefenterrein en kris kras over het Holtingerveld. Technische klimmetjes en afdalinkjes oefenen rond de Genieput, in de Berenkuil en bij het Gat van Berend Boer. Dat gold trouwens niet alleen voor de jeugd, maar ook voor steeds meer ouders en andere volwassenen in onze Bikeskills groepen.

En als afsluiting van het seizoen werden we op 4 juli getrakteerd op een heerlijk ijsje bij Snack&Zo op het plein midden in Havelte. Zoals op de foto’s te zien is, kon het onze stoere mtb-ers en mtb-ertjes weinig schelen dat het weer eigenlijk meer paste bij een bak snert of een kopje warme chocolademelk.

De trainers van MTB vereniging Havelte e.o. wensen iedereen een hele fijne vakantie toe. En natuurlijk hopen we jullie op zaterdag 22 augustus allemaal weer fit, fris en trappelend van ongeduld terug te zien voor een nieuw seizoen.

2020-07-04 Groep 2

Groep 2

2020-07-04 Groep 3

Groep 3

2020-07-04 Sportklasse

Sportklasse