Univé Nederlands kampioenschap jeugd

 

Op zaterdag 3 oktober organiseren we als Mountainbikevereniging Havelte het Univé Nederlands kampioenschap mountainbike voor de jeugd. Afgelopen week kregen we het verheugende nieuws, dat Univé een deel van de kosten van de organisatie voor zijn rekening neemt. Voor dit evenement zijn we te gast bij onze groene gastheer Staatsbosbeheer.

De permanance zal worden opgebouwd op natuurkampeerterrein “De Woldberg”, gelegen aan het Goor in De Baars (gemeente Steenwijkerland), vanaf deze locatie gaan we een prachtig parcours opbouwen op de flanken van de Woldberg. Het is niet mogelijk om op dit terrein te overnachten. Hiervoor willen we u verwijzen naar de naastgelegen camping “Het Kappie” die op 50 meter van de start is gelegen. (http://www.campingkappie.nl/) De eigenaar is bereid gevonden om voor dit evenement een paar dagen langer open te blijven, normaal sluit de camping op 1 oktober.

Het programma voor deze dag zullen we zo spoedig mogelijk publiceren, alsmede aanvullende informatie.

 

Wel graag even uw aandacht voor onderstaande

Staatsbosbeheer verleent als groene gastheer toestemming voor het MTB evenement in en op de Woldberg maar benadrukt dat deze medewerking in de toekomst wordt ingetrokken als in de maanden rondom dit evenement door ATB fietsers veelvuldig buiten het aangegeven ATB parcours van De Woldberg wordt gefietst”.

In het kader hiervan zijn we op dit moment met een groep vrijwilligers bezig om de bestaande mountainbikeroute op de Woldberg te herstellen, wijzigen en verbeteren. Ook hierover binnenkort meer informatie.

 

Namens mountainbikevereniging Havelte

Wolter Bosscha (voorzitter)