0CB030E3-1220-4177-ACCD-91217362F3CD 1 201 a

Oproep aan alle MTB-ers

 

De afgelopen weken zijn wij met een groot aantal vrijwilligers bezig geweest om de MTB Route op de Woldberg weer nieuw leven in te blazen. De route is sinds afgelopen zaterdag weer te fietsen en de bedoeling is dat deze komende tijd hier en daar aangepast en verbeterd wordt zodat we er straks een super mooie route bij hebben.
Bij dit traject is veelvuldig overleg geweest met Staatsbosbeheer om samen te proberen de route zo uit te zetten dat wandelaars, ruiters en mountainbikers in harmonie gebruik kunnen maken van deze mooie omgeving.
Maar helaas…. De route is nog geen enkele dagen oud en nu al zijn er MTB-ers die zich niet kunnen gedragen naar de medegebruikers in het natuurgebied. Schreeuwen tegen wandelaars die rustig de hond uit laten dat ze aan de kant moeten, asociaal inhalen bij langzamere fietsers en ga zo maar door. Dit kan ik uit eigen ervaring bevestigen, onlangs waren we met enkele vrijwilligers nog een paar dingetjes aan het verbeteren op de route en zelfs wij werden rakelings voorbij gescheurd door MTB-ers. Waarschijnlijk wilden deze hoog in het klassement op Strava eindigen of iets dergelijks. maar deze vrijwilligers zijn wel diegenen die dit mogelijk maken.

Natuurlijk moeten de wandelaars en ruiters weer wennen dat er MTB-er door de bossen rijden en weten zij nog niet precies hoe de route loopt. En als MTB-er weet ik natuurlijk ook hoe sommigen kunnen reageren naar ons toe.
Dit heeft allemaal te maken met normen en waarden. Als we allemaal gewoon een beetje rekening met elkaar houden dan kunnen we samen genieten van deze mooie omgeving.

Laten WIJ als MTB-ers er nu gewoon voor zorgen dat WIJ het goede voorbeeld geven en de andere gebruikers netjes de ruimte geven en groeten.

 

Rik Smit