Een idyllisch plaatje vandaag op de Amerikaanse Basis in Havelterberg. Een witte wereld, een opkomend zonnetje en heel veel enthousiaste mountainbikers. Het was de koude, maar mooie start van de wintercompetitie van MTB Havelte e.o.

Er stond een mooi groot startveld klaar rond het middaguur, waarbij licentiehouders, nieuwelingen en junioren, dames en funklasse vlak achter elkaar startten. Het parcours leidde de deelnemers door de prachtige bossen van Havelte.

Dit was tevens de eerste officiële KNWU-wedstrijd van de renners van het MTB Havelte Racing Team in het nieuwe tenue. Na een periode van hard werken, zaken regelen en hard trainen was het eindelijk zover. Hoewel het voor hen ‘slechts’ een trainingswedstrijd was, was het toch een heel mooi moment.

Bij de licentiehouders 18+was er een felle strijd tussen Dylan Schra en Erik Groen, waarbij Erik als eerste over de meet kwam. Gerben Mos completeerde het podium. Bij de nieuwelingen en junioren pakte Job Weijdema overtuigend de eerste plaats. Jasper Harders en Lars Smit volgden op de voet. In de categorie Vrouwen 15+ kwam Yvette Vermeer als eerste over de finishlijn. Gaby Vermeer en Chantal Hofstede kwamen als tweede en derde over de finishlijn. Stephan Prins, Arie de Jong en Joost Versluis sierden het podium bij de funklasse. Alle resultaten zijn hier te vinden.

Maar het strijdtoneel onder een witte deken was vanmorgen vroeg eerst voor de jeugdcategorieën. En dat was vooral een Havelte-rood feestje. Bij de allerjongste jeugd (categorie 1, 2 en 3) stonden er een aantal nieuwe gezichten aan de start. Fantastisch! Er werd twintig minuten gekoerst door deze dappere strijders. Lorenzo kwam als eerste over de meet. Gevolgd door Sara, Lyron en Juriën. Zij maakten met zijn vieren het podium vol. Joris, Felix en Milan volgden op de voet.

Daarna was het de beurt aan de jeugd in de categorieën 4/5 in een wedstrijd van 30 minuten en categorieën 6/7 met 45 minuten koers. Eerst werden de 13- en 14-jarigen weggeschoten. Jens was meteen goed van start, hij heeft zijn koppositie niet meer ingeleverd. Colin volgde en daarachter finishten Stan, Vera en Casper die allen een mooie wedstrijd reden. Bij de categorie 4/5  zaten er helaas enkele rijders in de ziekenboeg. Het maakte de strijd er niet minder op. Dave (p1),  Thomas (p2) en Lisa (p1) hebben op vol vermogen gefietst en er een prachtige wedstrijd van gemaakt.

Over twee weken wordt de tweede wedstrijd in de wintercompetitie van MTB Havelte verreden. De Woldberg vormt dan het decor voor de wedstrijden. Ook een keertje meedoen? Lees hier alles over de wedstrijden.