And thats a wrap! Ook de vierde, en tevens laatste, wedstrijd van de MTB Havelte wintercompetitie zit erop. We kijken terug op mooie, sportieve wedstrijden.

Die kunnen we alleen organiseren door alle helpende handen: de wedstrijdcommissie, de parcoursbouwers en -opruimers, de koffiedames, de tentopzetters, stuurborduitreikers en alle andere vrijwilligers, heel erg bedankt voor jullie hulp! We zijn ook heel blij met onze sponsors, Martijn’s Race en MTB Centre en Grada Bikes en natuurlijk met de toestemming van alle terreineigenaren.

Het was genieten geblazen. We hebben vele (nieuwe) Havelte-rood strijders aan de start gezien. De mooiste prestatie die zij hebben laten zien, is de voldoening van het meedoen. Het zijn ook de eerste wedstrijden geweest waar het MTB Havelte Racing Team in actie kwam.

Deze laatste wedstrijd komt de regen gestaag naar beneden. Het zorgt op sommige stukken voor een modderig en glibberig parcours. Het houdt de mountainbikers niet tegen, voor sommigen geldt zelfs; hoe smeriger hoe beter. “Het kan niet beter”, zegt een tevreden MTB Havelte-voorzitter Rik Smit. “Dit zijn oefenwedstrijden. De renners hebben nu in vier wedstrijden verschillende parcoursen en in alle weersomstandigheden kunnen fietsen.”

Bij de licentiehouders is de winst voor Frits Biesterbos. Hij weet met een minuut voorsprong te winnen van de nummer twee: Thom Bonder. Nick Klijn komt als derde over de finishlijn. Het eindklassement: Dylan Schra, Yvar Kortleve, Gerben Mos.

Bij de nieuwelingen en junioren pakt Lars Smit het goud, hij wint met een ruime voorsprong te winnen van Louis Marino van Zeeland. Het brons is voor Sven Nijkamp. Eindklassement: Lars Smit, Arvid van der Roest en Thomas van Emst.

Christiaan Last, Wouter Rorije en Robin Zantinghe zijn de eerste drie heren bij de funklasse. Eindklassement: Tom Pool, Robin Zantinghe, Joost Versluis.

Elena Poppelaars komt bij de dames als eerste over de meet. Yvette Vermeer is tweede en Anouk Dickhoff completeert het podium. Eindklassement: Yvette Vermeer, Rachelle Huberts, Gaby Vermeer.

De jeugd strijdt in de ochtenduren op de dan al gladde modderpaden. Bij de categorie 6/7 is de winst voor Nick Snippe, gevolgd door Colin Beugelink en Jens Smit. Bij de meisjes Lieke Capelle, Vera van der Heide en Teuntje Möhlmann. Het eindklassement heren: Jens Smit, Colin Beugelink en Stan Kemper en dames: Vera van der Heide, Teuntje Möhlmann en Lieke Capelle.

In de categorie 4/5 pakt Jannick Brand het goud, Dave Beugelink het zilver en het brons is voor Thomas Rankenburg. Eerste meisje is Lisa van der Heide. Het eindklassement: Dave Beugelink, Thomas Wijngaard, Jannick Brand en bij de meisjes Lisa van der Heide en Lizzy Brakke.

Bij de jongste jeugd is het podium voor Lyron Liezen, Hidde Dijkstra en Milan Mulder. Eerste meisje is Sara van der Heide. Het eindklassement: Lyron Liezen, Milan Mulder, Lorenzo Bleeker en Sara van der Heide, Amelie Beekwilder, Irsa van der Meulen. Alle uitslagen zijn hier te vinden. De klassementen staan hier.

En om met de mooie woorden van Wolter Bosscha namens de wedstrijdcommissie af te sluiten: “Allemaal bedankt voor het meedoen en we zien jullie graag de volgende keer weer.”