Een zwak zonnetje, een briesje, een klein buitje en daarna volop zonneschijn. Het was zaterdag aangenaam verpozen op het defensieterrein op de Havelterberg, waar de zesde wedstrijd in de landelijke jeugdcompetitie (LJC) werd gehouden.

123 jeugdrenners verschenen aan de start in de verschillende categorieën op deze koningsdag. Wederom een start op loting, waardoor de ene renner mooi vooraan mocht staan en de ander op de laatste startrij moest plaatsnemen. Gelukkig was er op het parcours ruimte genoeg voor mooie inhaalacties. En die hebben we genoeg gezien.

De jongens van 14 jaar sloten de wedstrijddag om kwart over 3 af met een felle strijd. Was het in de eerste ronde nog een lang lint, werd het veld daarna al snel uit elkaar getrokken. Koplopers Thijmen Hendrikx, Joshua van den Berg en Xavier van Geldorp wisten als eerste de finishlijn te bereiken.

In de categorie 6 bleef het kopgroepje lang bij elkaar. Max van Kolfschoten, Colin van Eldonk en Myliam Kapel, wisten Vera van der Heide – die als eerste meisje over de meet kwam – nipt achter zich te houden. Nikita Walrave en Lotte Bakelaar completeerden het podium.

In categorie 5 kwamen Julia Herman en Floor Marsman als eersten over de finishlijn, gevolgd door Tijn Reenalda, Xavi Hachmang en Sjerp Möhlmann. Nina Tjallingii werd derde meisje.

In categorie 4 was veel Havelte-rood te vinden. Dat de renners zich uitermate comfortabel voelden op eigen terrein werd al snel duidelijk. Jannick Brand pakte de koppositie en Tim van Goor werd derde. Arthur Garrath vulde het podium op de tweede plek. Bij de meisjes werd Lisa van der Heide derde, zij moest Juliet Reenalda (nummer 1) en Vera Hoogenboom voor zich laten.

Je meiden en jongens in categorie 3 lieten een spannende wedstrijd zien. Was het in het begin nog vechten voor de eigen positie, werd al snel duidelijk dat Lizzie Brakke nog steeds de sterkste was. Lova la Grand en Zoë van Waardenburg werden respectievelijk tweede en derde. Tim Jansen, Jelte van der Leer en Lorenzo Bleeker pakten de prijzen bij de jongens.

Sara van der Heide toonde zich in categorie 2 de allersterkste. Eline Scheve  en Puk Lamfers werden 2de en 3de. Thom de Lange, Vinny Jansen en Vince Elsinga werden de nummers 1, 2 en 3 bij de jongens.

De jongste jeugd ging vanmorgen om klokslag half 11 van start, waarbij de twaalf mountainbikers de strijd aangingen. Janine Barkhuis, Valerie Horsman en Irsa van der Meulen en Yens de Vor, Lars Mastenbroek en Jens van Dijk vulden de podia. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Als MTB Havelte zijn we heel erg trots op alle deelnemers, die deze dag tot een succes hebben gemaakt en de strijd met elkaar en zichzelf zijn aangegaan. Maar natuurlijk zijn we extra trots op onze ‘eigen’ mountainbikers – Stan, Colin, Jens, Vera, Thomas, Dave, Lisa, Tim, Jannick, Joep (die zijn allereerste LJC reed), Lorenzo en Sara – die vandaag ook massaal aan de start stonden.