Na twee wedstrijden in de 3Nations Cup was het 13 april de beurt aan de NL-Cup in Apeldoorn. Na diverse berichten dat deze wedstrijden niet door zouden gaan, kwam laat in de week toch het bericht dat deze toch wel plaats zouden vinden, maar in aangepaste vorm.

De wedstrijden werden verplaatst van zondag naar zaterdag in een aangepast programma, omdat er te weinig vrijwilligers en er bij sommige categorieën te weinig deelnemers waren. Voor de junioren en nieuwelingen een wedstrijd als alle anderen maar voor de amateurs en masters 30, 40 en 50+ niet. Deze laatste categorieën rijden hun wedstrijden in één groep en één uitslag. De jeugd en ervaring samen in één groep dus met de naam ‘breedtesport’.

Bij de nieuwelingen kon Thomas door de late aanpassing in de kalender niet aanwezig zijn. Steijn en Gijs stonden wel aan de start en hadden pech met de loting. Allebei stonden op de laatste startrij, hetgeen echt een nadeel is omdat inhalen op het parcours  in Apeldoorn maar heel beperkt mogelijk is. Toch reden beiden in de basis een goede race. Gijs wist snel naar voren te rijden en wist zich lange tijd te handhaven. Een valpartij gooide roet in het eten, waardoor hij ver naar achteren geworpen werd en als 22ste finishte. Eenzelfde lot viel ten deel aan Steijn. Ook hij reed een aanvallende en goede wedstrijd. Een valpartij in de derde ronde wierp hem een plek of acht terug maar deze wist hij eigenlijk wel weer goed te maken. In zijn laatste ronde ging een sprong mis en landde Steijn voorover op zijn rug. Dit was eigenlijk het einde van zijn wedstrijd, hoewel hij nog als 31ste over de meet kwam.

Bij de junioren stond Lars toch aan de start. Vanwege andere activiteiten gedurende de week was zijn voorbereiding niet geweldig. Toch had hij een heel goede start en bij de eerste doorkomst lag hij op een vierde plek. Hij wist deze positie niet vast te houden, maar finishte als 7de.

Bij de breedtesport was het vervolgens de beurt aan Ruben en Yvar. Ruben kende een prima start en ging als derde het veld in. Yvar raakte tijdens de start een beetje opgesloten en kwam achter een langzamere deelnemer terecht. Ruben kon samen met twee anderen doorrijden, merkte ook dat hij nog niet helemaal fit was na de ziekte van vorige week en kreeg een gaatje met de rest van het veld. Ruben maakte wel indruk tijdens zijn kopbeurten, maar kon net niet loskomen van de rest. Nadat Yvar samen met velen snelheid kon maken, kwamen de toppers in deze categorie toch weer samen en moest het eindoordeel tijdens de sprint geveld worden. Yvar kwam als 2de over de meet en Ruben net buiten het podium als 4de.