Er stond weer veel Havelte-rood aan de start bij de wedstrijden in Apeldoorn. En dat is mooi, want van elke wedstrijd word je sterker, zowel lichamelijk als mentaal. Vijf bekers gingen er met de Havelte-renners mee terug naar huis.

Vanwege weinig vrijwilligers en een lage opkomst qua deelnemers, werden de wedstrijden van de NL-Cup van zondag bij het programma van zaterdag geïntegreerd. En dat betekende vroeg opstaan voor velen, aangezien het de eerste wedstrijden (cat.1 en 2) al om 9.00 uur van start gingen.

Ook deze wedstrijd was nog op loting en was het wederom afwachten of de mtb’ers voor of achteraan mochten starten. In categorie 2 gingen Sara en Lyron van start. Voor Lyron was het zijn eerste landelijk wedstrijd. En wat voor een, hij kwam als 7de over de meet (4de jongen) en greep daarmee net naast het podium. Sarah nam na een goede wedstrijd, 6de overall, het brons in ontvangst. In categorie 3 fietste Lorenzo een sterke wedstrijd, hij pakte het zilver. In categorie 4 was het rood goed vertegenwoordigd met Jannick, Tim, Dave en Lisa aan de start. Jannick kwam als vierde (3de jongen) over de meet, hij pakte het brons. Tim werd 7de, Dave 16de en Lisa 22ste.

In categorie 6 gaf Vera acte de presence, ook zij nam het brons in ontvangst. In categorie 7 gingen Colin en Jens de strijd aan. Zij finishten vlak achter elkaar op plek 13 en 14.

De late middaguurtjes waren voor de renners in de NL-Cup. De eerste wedstrijd was voor de junioren, waar Lars zijn kunsten kon laten zien. Hij pakte een mooie 7de plek. Daarna was het aan de nieuwelingen, waar Steijn, Gijs en Hidde zich manoeuvreerden tussen 37 mtb’ers. Gijs fietste een goede wedstrijd en kwam als 7de over de meet. Hidde werd 21ste en Steijn, na een harde valpartij, 31ste.
Bij de breedtesport stonden Yvar, Ruben en Bram aan de start, waarbij Yvar als 2de over de meet kwam en Ruben als 4de. Bram eindigde op de 13de plaats.