Beste leden, op 27 mei 2010 heeft het bestuur weer vergaderd. Dus eerste nieuwtjes voor eenieder:

 

 • Het ledenaantal per 27 mei 2010 is 444. Daar zit nog steeds een stijgende lijn in. De groei komt vooral voort uit de jeugd en hun ouders die graag meefietsen. Dan lid worden en een mooi kledingpakket aanschaffen.

 • De geplande Sleutelcursus is niet doorgegaan. Enerzijds jammer, omdat er wel vraag naar was. Anderzijds ligt er een draaiboek en als er behoefte bestaat aan een avond sleutelen, dan hoort het bestuur dit wel. Wel moeten we dan 8 tot 10 mensen hebben die mee willen doen.

 • Onze Nationale MTB wedstrijden op 24 en 25 april 2010 zijn een groot succes geweest. Hoofdsponsoren Arend Benthem SEAT autobedrijf uit Meppel en de Rabobank Zuidwest-Drenthe hebben dankzij hun bijgedragen aan het succes meegewerkt. Opvallend was o.a. de 30 jongens en meisjes van de MTB vereniging Havelte die zaterdag meededen. Compliment. Zaterdag ruim 200 jongeren en zondag nogeens ruim 400 deelnemers zodat het totaal weer op ruim 600 is gekomen. Een prima weekend voor de club.

 • Een wedstrijdweekend zoals deze kan niet zonder de steun van tientallen vrijwilligers en enkele coördinatoren. Daarom vanuit het bestuur een grote dank voor de inzet van velen die zich belangeloos hebben ingezet. TOP! Zonder jullie zouden er geen wedstrijden zijn.

 • Voor volgend jaar willen we zelfs een stapje hoger en deelnemen aan de TOP competitie, waar UCI-punten te verdienen zijn. Havelterberg heeft een prachtig zwaar parcours en we zijn er weer eens aan toe om de Nationale top op ons parcours te zien. Want onze eigen sterren (o.a. Jelmer Jubbega, Henk Jaap Moorlag, Erik Groen, Jelmer Pietersma) willen we graag in en om de Havelterberg aan het werk zien.

 • De MTB route is een paar dagen dicht geweest. Want als het leger open dagen gaat houden dan moet je niet op de MTB route zijn. Als u dit leest is de route weer vrij voor gebruik. In de weekendroute is een flinke verandering gekomen, omdat de kogelvanger vervuild is. De ingestelde omleiding is simpel en wij verzoeken jullie niet meer over de kogelvanger te fietsen. Route volgen is voldoende.

 • Op zaterdag 29 mei hebben we een second hand kledingverkoop gehouden. De aanpak heeft gewerkt, namelijk het verstrekken en verkopen van nieuwe kleding en handel in tweede handskleding en wat er allemaal niet bij komt kijken. Er waren geen fietsen, maar naast kleding hele mooie fietsschoenen en zelfs helmen. We zullen dit volgend jaar zeker gaan herhalen. We willen het dan iets eerder in het fietsseizoen gaan doen. Onze dank gaat uit naar Anneke en Herman Jubbega voor hun gastvrijheid. Ook Jannie Bosscha bedankt voor je hulp!

 • Tijdens het fietsen gebeurt er af en toe weleens wat. Meld dat s.v.p. via de adressen op onze site. Leuke dingen, zoals het losbreken van koeien of de iets minder leuke dingen; het bijna overreden worden door een 4 wieldrive. Meld het op onze site en dan lezen wij ook jullie ervaringen.

 • LET OP! Woensdag 16 juni 2010 worden ´s-avonds de MTB Havelte e.o. clubkampioenschappen Mountainbiken gehouden. Dat mag je niet missen. Om 18.30 uur gaat de jeugd aan de slag en rond de klok van 19.30 uur mogen de volwassenen vanaf 14 jaar hun kunnen tonen. Uurtje fietsen en dan weten we wie de kampioenen van 2010 worden. Locatie: de achterkant van de site op Havelterberg, tegen het bos aan na de verharding. Deelname is gratis.

 • Jongens en meisjes: denk aan het opgeven voor het jeugdweekend eind juni. Altijd een groot feest en een mooie afsluiting van het voorjaar voor onze jongste fietsers.

 • Volgende bestuursvergadering donderdag 8 juli 2010. Dus heb je bespreekpunten of ideeën, laat het weten aan één van de bestuursleden.

 • Secretariaat: