De tweede halte van de Landelijke Jeugdcompetitie (LJC) was vandaag in Oldenzaal. Elf jeugdrenners van MTB Havelte verschenen aan de start. De wedstrijd in Oldenzaal was er tevens eentje in de 3Nations Cup. Een lastige parcours met vele uitdagingen. Maar wat hebben de ‘rode renners’ mooie wedstrijden laten zien.

Namens MTB Havelte kon Sara het spits afbijten in categorie 2. Ze wist een prachtige wedstrijd te rijden, dook als eerste het veld in en finishte als 6de. Ze werd – net als vorig jaar op dit parcours – 2de meisje. Ze mocht een mooie beker en een krentenbrood in ontvangst nemen.

In categorie 3 stond Lorenzo aan de start. Enthousiast over het parcours en  strijdend tot het eind, kwam hij als 9de (7de jongen) over de meet.

In categorie 4 was het aan Jannick, Tim, Dave en Lisa. Tim had een prachtige start en wist een goede wedstrijd te rijden. Hij eindigde op de 9de plek. Jannick kwam later in de wedstrijd goed op gang en reed een prachtige competitie, hij werd 5de (4de jongen) en greep net naast het podium. Dave moest aan een inhaalslag beginnen na een slechte start. Hij wist zich goed te herpakken en flink naar voren te rijden, hij eindigde op de 20ste plaats. Lisa genoot zichtbaar, ze reed een stabiele wedstrijd en kwam als 23ste over de meet in het Overijsselse Oldenzaal.

Thomas (37ste) stond aan de start in categorie 5, hij heeft lekker gestreden tussen de 38 andere mountainbikers in de wedstrijd.

In categorie 6 had Vera een mooie start. Ze reed een goede wedstrijd en wist haar goede positie (14de) te behouden. Ze kwam als derde meisjes over de meet. Een mooie beker en een krentenbrood kon zij daarna tegemoet zien.

In categorie 7 stonden maar liefst 39 jongens aan de start. Colin (15de) had een fantastische start en wist zijn positie goed te behouden, Jens (20ste) kwam in de laatste ronde klem te zitten achter een valpartij en moest daardoor zijn plekje afstaan. Stan (36ste) fietste een stevige wedstrijd op een zwaar parcours.