Zaterdag hebben ruim 500 MTB-fietsers zich prima vermaakt in de bossen van Havelte en omgeving. Een MTB toertocht in één van de mooiste stukjes Zuid-west Drenthe. Bij het vertrek op sportpark “De Meerkamp” was de zon nog achter de wolken, maar in de loop van de ochtend kwam hij er bij. Eerst richting Havelte Oost waar de mooiste stukjes natuur opengesteld waren voor de MTB-ers en later richting Darp en Havelterberg. Het eerst gebied kent nu een aantal beperkingen en de MTB vereniging heeft in heel goed overleg met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Defensie, Vitens en enkele particuliere eigenaren, toestemming gekregen om de tocht te houden. Daardoor kun je nu georganiseerd fietsen in het Holtingerveld. De route was heel gevarieerd en door de prima weersomstandigheden heel goed te fietsen.

Parel 2013-1
Onder de deelnemers ook zo’n 50 jeugdigen die gratis mee deden. Friso Berkhout van Bike Totaal Steenwijk had wel het nodige te verhelpen, maar de EHBO had een hele rustige ochtend. Geen pleister geplakt.

Parel 2013-2
Wat verder opviel was de verzorging. Er waren twee posten en die waren rijkelijk voorzien van eten en drinken. Door sponsoring van Abe Brouwer uit Havelte en Van Dijk uit Zwartsluis was het smullen geblazen. Na afloop was de kantine van Voetbalvereniging Havelte goed gevuld en de snert en gebaktballen vonden prima hun weg. De MTB vereniging kan met zo’n 30 vrijwilligers terug kijken op een zeer geslaagde toertocht. Voor meer foto’s zie ons facebook fotoalbum of ons Picasa Webalbum