Beste mensen, het is altijd goed om terug te kijken naar onze MTB toertocht. Dit jaar gekozen voor een korte weergave van de zaken die gespeeld hebben. Wij hopen dat u dit kunt waarderen. Maar het belangrijkste is dat wij u als vrijwilligers willen danken voor jullie inzet en enthousiasme! TOP.

routeuitzetters-Parel
In de voorbereiding liepen we tegen het feit aan, dat de route in Havelte West onbegaanbaar was geworden. Jan Hendriks en Peter Beijne hebben met de routemakers een alternatieve route uitgezet. We kregen veel positieve reacties over de 45 kilometerroute.

Tekeningen van de route worden altijd overlegd met de terreineigenaren. Peter onderhoud die contacten en je mag pas fietsen als iedereen ingestemd heeft met de route. Dat overleg wordt lastiger, omdat het gebied rond de Hunnebeddenweg een verbod voor voertuigen kent. Je mag niet zomaar het gebied in. Fietsen mag alleen op paden.

Inschrijven was altijd in “het Proathuus” van de voetbal. Dit jaar hebben we contact gezocht met de club om de inschrijving in de kantine te doen. Begin en eind van de tocht op dezelfde plaats. Dat komt de sfeer en de omzet van de club ten goede. Een goede ervaring die we blijven herhalen.

Dit jaar hebben precies 528 fietsers zich ingeschreven. 150 NTFU leden hebben gebruik gemaakt van Scan en Co. Ieder lid krijgt in februari een pasje van de NTFU. Met Scan en Co ben je geregistreerd en kan er betaald en gefietst worden. Makkelijker kan het niet.

De EHBO was in volle kracht aanwezig. Maar je ziet al op de foto’s dat ze het heel rustig hebben gehad. Er is zelfs geen pleister geplakt en dat is voor alle deelnemers gunstig.

De verzorgingsposten hadden het druk. Ze stonden aan het eind van de Hunnebeddenweg en de Veleweg in Busselte/Darp. Eten en op tijd drinken zijn belangrijke zaken.

De AH Parel van Drenthetocht kan niet zonder sponsoren. Daarom willen we ze in deze brief hartelijk danken voor hun steun. Speciaal Abe Brouwer Albert Heijn in Havelte, Banketfabriek Van Dijk uit Zwartsluis, Frisio Berkhout van BikeTotaal Steenwijk/Uffelte, Bert van der Zweerde autobedrijf in Nijensleek, Gemeente Westerveld voor hun steun en EHBO afdeling Havelte.

Het leuke van onze tocht is dat er groepen meefietsen die normaal nooit op een MTB stappen. Fietsen en collegialiteit gaan prima samen. Tip voor onze MTB-ers die lid zijn van de club!

Onze trots zijn onze jeugdleden en hun trainers. Voordat er gefietst gaat worden even op de gevoelige plaat.

Trouwens, één man heeft AH Parel gemist. Roel Ekkel moest voor zijn werk aan de slag op de Noordzee. Het werk gaat voor de hobby en dit jaar zonder Roel op de dag zelf.

Mocht je ideeën hebben laat het ons weten.
Namens de organisatie, Peter Beijne, Jans Brugging, Jan Hendriks, Roel Ekkel en Ruud Smeenk.

Voor de volledige pdf opmaak van dit artikel, klik hier.

MEER FOTO’S op ons Facebookalbum