De een komt zuchtend en steunend boven, de ander met een grote glimlach. Het parcours van vandaag is zwaar en vraagt veel van de mountainbikers.

De derde wedstrijd in de wintercompetitie van MTB Havelte is goed bezocht, meer dan 110 mountainbikers staan aan de start op de voormalige Amerikaanse basis in Havelterberg. Een pittig klimparcours ligt in het verschiet. Met enige regelmaat moeten er deelnemers van de fiets af om het laatste stuk van de klim lopend af te leggen. Het resultaat: spannende wedstrijden voor de renners en voor de toeschouwers mooie strijd om naar te kijken.

De winst bij de licentiehouders is ditmaal voor Dylan Schra, die vanaf de start de koppositie pakt. Joris Funken wordt tweede en Ruben Versluis komt als derde over de meet.
Bij de junioren en nieuwelingen vullen Sven Nijkamp, Lars Smit en Ivar Hengeveld het podium. Bij de Funklasse is het ditmaal Wouter Rorije die als eerste de finishlijn bereikt, gevolgd door Tom Pool en Klaas Jan Kin. Bij de dames is het wederom Yvette Vermeer die de hoogste trede van het podium mag beklimmen. Robin Super en Gaby Vermeer worden tweede en derde.

In de ochtend is het genieten geblazen voor de jeugdige fietsers (en hun ouders). Het enthousiasme spat ervanaf bij de deelnemers, maar ook serieuze koppies bij aanvang van de strijd. In de categorie 6/7 sprint Tijn Nijhof ervandoor. Hij wint met grote voorsprong op de rest. Het is Colin Beugelink die als tweede over de meet komt, gevolgd door Jens Smit. Vera van der Heide, Teuntje Eveleine Möhlmann en Ilse Bloemsma vullen het podium bij de meisjes.
In de categorie 4/5 wint Lizzy Brakke met een flinke voorsprong op de tegenstanders. Luca Elsinga komt als eerste jongen over de finishlijn, gevolgd door Jannick Brand en Dave Beugelink. Lisa van der Heide wordt tweede meisje.
Bij de allerjongste deelnemers (cat 1, 2 en 3) mag Tim Jansen zich als winnaar kronen. Lorenzo Bleeker neemt de zilveren medaille in ontvangst en Vince Elsinga pakt brons. Bij de meisjes is het goud voor Amelie Beekwilder en het zilver voor Irsa van der Meulen. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

De vierde en tevens laatste wedstrijd in de wintercompetitie van MTB Havelte wordt verreden op zondag 18 februari op de Woldberg in Tuk.