alt

Aan alle jeugdleden van MTB Havelte

Zaterdag 9 november 2013

Betreft: training en wedstrijden voor jeugd

Beste .…

De deelname van jeugd van MTB Havelte aan mountainbikewedstrijden is de laatste jaren aan het afnemen, terwijl dit fantastisch leuk is om te doen. Als groeiende vereniging met zo’n 500 leden, waarvan 20% jeugd, willen we hier graag verandering in brengen, ook omdat MTB Havelte in juni 2014 het NK jeugd gaat organiseren.

Het zou toch mooi zijn als de rode kleur van MTB Havelte dan in grote aantallen aan de start verschijnt!

Wat gaan we als vereniging doen?

De trainers van de mountainbikevereniging gaan een jaarplan opstellen, met voor dit jaar als hoofddoel, het NK in Havelte en natuurlijk moet het mountainbiken ook gewoon leuk en gezellig blijven. De bedoeling van dit jaarplan is om samen met jullie gestructureerder en efficiënter te gaan trainen om jullie zo veel mogelijk te leren, lol te laten hebben en hiernaast natuurlijk fit aan de wedstrijd(en) te laten verschijnen.

Wat gaan we in de winterperiode doen (november – maart)?

 

Zaaltraining

In de winter is het ’s avonds te donker en vaak ook te slecht weer om leuk buiten te sporten. Het is natuurlijk zonde om de goede conditie die je hebt opgebouwd in de zomer helemaal te verliezen, dus willen wij voor de periode van half november t/m maart de dinsdagavond-zaaltraining nieuw leven inblazen.

Vanaf dinsdag 12 november zal iedere dinsdag tussen 19.00 en 20.30 uur in een gymzaal in Steenwijk (Verlaatseweg 10) training worden gegeven, deze bestaat afwisselend uit conditie, kracht- en lenigheidoefeningen en als afsluiting wordt vaak een spel worden gegeven.

Misschien wordt de nieuwe MTB-baan in Nijeveen een onderdeel van de dinsdagavond training deze zal dan eens in de paar weken terug komen maar hier is nog overleg over.

 

Zaterdagtrainingen

Naast de dinsdagavondtrainingen blijven we in de winter gewoon op de zaterdag, overdag trainen. De wedstrijdgroep zal in de winterperiode met name de duurtrainingen en de techniektrainingen gaan doen om een goede basis te leggen voor het seizoen.  

 

Trainingswedstrijdjes

In januari en februari organiseren MTB Havelte en stichting Steenwijk 2000 altijd een aantal trainingswedstrijden in voorbereiding naar het nieuwe mountainbike seizoen. De verenigingstent zal worden neergezet en is dan de ontmoetingsplek voor renners en ouders. De trainers zullen dan ook aanwezig zijn voor de begeleiding en verzorging rondom de wedstrijden. Het lijkt ons erg leuk en gezellig als jij dan ook komt!

Wat gaan we in het voorjaar doen (april-juni)?

 

Avondtrainingen (dinsdag- en donderdagen)
Begin april gaat de zomertijd weer in en kunnen we weer buiten fietsen. Op de dinsdagen en donderdagen wordt er weer vanaf 18.30 – 20.00 uur getraind. In deze periode wordt er tijdens de trainingen intensiever en gerichter op wedstrijdsituaties getraind.

Trainingsweekend

Zoals ieder jaar wordt er ook dit jaar weer een trainingsweekend georganiseerd door de mountainbikevereniging. Deze willen wij in 2014 vanwege het slechte weer wat wij de afgelopen jaren hebben gehad wat later in het seizoen plannen. Zodra de wedstrijdkalender bekend is plannen wij deze in, zodat de voorbereiding naar het NK optimaal is.

Wedstrijden

Net als bij de trainingswedstrijdjes wordt er bij de 5 leukste jeugdwedstrijden (deze worden door de trainers uitgekozen) in aanloop naar het NK in Havelte de verenigingstent neergezet. De trainers zullen ook hier aanwezig zijn voor de begeleiding en verzorging rondom de wedstrijden.

NK jeugd Havelte

En dan het grote evenement waar we naar toewerken. De datum staat nog niet vast, er wordt gesproken over zaterdag 7 of 14 juni.  Een bijzonder evenement voor onze vereniging!

De wedstrijd is voor jeugd van 8 t/m 14 jaar en is in 7 categorieën onderverdeeld. Je rijdt daarmee altijd tegen leeftijdsgenoten.

Meld je aan!

Als jij dit leuk vindt, je bent gemotiveerd en je wil wat meer dan alleen recreatief fietsen op zaterdag kom dan dinsdag 12 november naar gymzaal aan de Verlaatseweg 10. Ook als je ouder bent dan 14 jaar ben je welkom op deze trainingen! Geef van te voren even aan of je komt dan kunnen de trainers hier rekening mee houden.

Aanmelden kan via hvbrussel@hotmail.com, vertel dan ook even hoe oud je bent en hoeveel mountainbike ervaring je hebt of bel naar 06-45056533. Natuurlijk kun je op de zaterdag altijd een van de trainers aanschieten met vragen.

Jeugdcommissie en trainers